Citroen C3: Antispinregeling (ASR)

Inschakelen Dit systeem wordt automatisch ingeschakeld zodra de motor wordt gestart.

Het systeem wordt geactiveerd zodra de wielen te weinig grip hebben.

In dat geval gaat dit verklikkerlampje op het instrumentenpaneel knipperen.

Uitschakelen In bijzondere omstandigheden (als de auto vastzit in de modder, sneeuw, in mulle grond,...) kan het nuttig zijn het ASR-systeem uit te schakelen, zodat de wielen kunnen spinnen en weer grip kunnen krijgen.

Schakel het systeem weer in zodra er weer voldoende grip is.

Het systeem kan worden uitgeschakeld via het menu Rijden van het touchscreen.

Het uitschakelen wordt bevestigd met een melding.

Opnieuw inschakelen Het systeem wordt automatisch weer ingeschakeld als het contact opnieuw wordt aangezet of vanaf snelheden boven 50 km/h.

Bij snelheden tot 50 km/h kunt u het systeem handmatig weer inschakelen.

Het systeem kan opnieuw worden ingeschakeld via het menu Rijden van het touchscreen.

Het inschakelen wordt bevestigd met een melding.

Storing

Als dit verklikkerlampje gaat branden in combinatie met een geluidssignaal en een melding, duidt dit op een storing in het systeem.

Raadpleeg het CITROËN-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats om het systeem te laten controleren.

Laat het systeem na een aanrijding controleren door het CITROËN-netwerk of door een gekwalificeerde werkplaats.

ASR / CDS

Deze systemen zorgen voor meer veiligheid tijdens het rijden. De bestuurder mag zich echter nooit laten verleiden tot het nemen van meer risico's of tot het te snel rijden.

In situaties waarin de wielen minder grip hebben (regen, sneeuw, ijzel), neemt de kans op het doorslippen van de wielen toe. Daarom is het voor uw veiligheid van het grootste belang dat u deze systemen altijd ingeschakeld houdt, met name onder moeilijke rijomstandigheden.

De goede werking van de systemen wordt verzekerd door de naleving van de voorschriften van de fabrikant op het gebied van wielen (banden en velgen), onderdelen van het remsysteem, elektronische onderdelen, alsmede van de montage- en reparatieprocedures door het CITROËN-netwerk.

Om onder winterse omstandigheden optimaal van de mogelijkheden van deze systemen te profiteren dient u uw auto te voorzien van vier winterbanden.

Hiermee behoudt uw auto een neutraal rijgedrag.

  Antiblokkeersysteem (ABS) en elektronische remdrukregelaar (REF)

  Als dit lampje blijft branden, duidt dit op een storing in het ABS-systeem. De normale remwerking van uw auto blijft behouden. Rijd wel voorzichtig en matig uw snelheid. Als dit lampje gaat b ...

  Veiligheidsgordels

  ...

  Zie ook:

  Hyundai i20. Omgaan met CD's
  (indien van toepassing) Als de temperatuur in de auto te hoog is opgelopen, open dan eerst de ruiten voordat u het audiosysteem van uw auto aanzet. Het is verboden om MP3/WMA bestanden z ...

  Hyundai i20. Koelvloeistof
  Het hogedruk-koelsysteem is voorzien van een reservoir dat gevuld is met een koelvloeistof die ook voldoende bescherming biedt tegen bevriezing. Het reservoir is in de fabriek gevuld. Controle ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024