Citroen C3 (SX/SY) - Instructieboekje (2016-2024): Gewichten

Gewichten en aanhangergewichten

De gewichten een aanhangergewichten van uw auto staan vermeld op het kentekenbewijs van uw auto en in de commerciële documentatie.

U vindt deze waarden ook op het plaatje of de sticker van de constructeur.

Raadpleeg voor meer informatie het CITROËN-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats.

Het rijklaar gewicht is gelijk aan het ledig gewicht + de bestuurder (75 kg).

Het maximaal toegestane treingewicht en de aanhangergewichten gelden tot een hoogte van maximaal 1000 meter. Het opgegeven aanhangergewicht dient voor elke extra 1000 meter met 10% te worden verminderd.

Het totale gewicht van de aanhanger kan, binnen het maximaal toegestane treingewicht, worden verhoogd indien de belading van de auto wordt verminderd.

De aanbevolen kogeldruk komt overeen met het maximale gewicht op de (zonder of met gereedschap afneembare) trekhaakkogel.

MTAC: maximaal technisch toegestaan totaalgewicht.

MTRA: maximaal toegestaan treingewicht.

Bij hoge buitentemperaturen kunnen de prestaties van de auto minder worden om de motor te beschermen. Als de buitentemperatuur meer dan 37ºC bedraagt, moet het treingewicht worden verminderd.

Het trekken van een aanhanger met een licht beladen auto heeft een negatieve invloed op het weggedrag.

Met een aangekoppelde aanhanger heeft de auto een langere remweg.

Bij het trekken van een aanhanger mag nooit harder worden gereden dan 100 km/h of de plaatselijk geldende snelheidslimiet (in Nederland wettelijk 90 km/h).

Als de buitentemperatuur hoog is, is het raadzaam de motor, als de auto stilstaat, 1 tot 2 minuten stationair te laten draaien om de koeling te vergemakkelijken.

Motoren en aanhangergewichten - BENZINE

Motoren en aanhangergewichten - BENZINE

* Het maximumvermogen komt overeen met de op de testbank gehomologeerde waarde, onder de voorwaarden die zijn vastgelegd in de Europese regelgeving (richtlijn 1999/99/CE).

Motoren en aanhangergewichten - DIESEL

Motoren en aanhangergewichten - DIESEL

* Het maximumvermogen komt overeen met de op de testbank gehomologeerde waarde, onder de voorwaarden die zijn vastgelegd in de Europese regelgeving (richtlijn 1999/99/CE).

Afmetingen (in mm)

Deze afmetingen zijn gemeten met een niet beladen auto.

Afmetingen (in mm)

* Ingeklapte buitenspiegels.

    Motoren

    Technische gegevens van de motoren De technische gegevens van de motor (cilinderinhoud, maximumvermogen, maximaal toerental, brandstof, CO2-uitstoot...) van uw auto staan vermeld op het kentekenb ...

    Identificatie

    De auto is voorzien van verschillende zichtbare merktekens voor de identificatie en registratie van de auto. A. Voertuigidentificatienummer (VIN) onder de motorkap. Dit is het ingeslagen ch ...

    Zie ook:

    Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Apple-speler aansluiten
    Sluit de Apple-speler met een geschikte kabel (niet bijgeleverd) aan op de USB-aansluiting. Het afspelen begint automatisch. * In sommige gevallen moet het afspelen van audiobestanden via he ...

    Seat Ibiza (Type 6F) - Instructieboekje (2017-2024). Remwerking en remweg
    Voor een goede remwerking is het belangrijk dat de remblokken niet zijn versleten. Deze slijtage is sterk afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en de rijstijl. Wanneer u vaak in de stad rijdt ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024