Citroen C3: Werkingsprincipes

Werkingsprincipes

Dit systeem detecteert met behulp van een boven aan de voorruit geplaatste camera de borden met snelheidslimieten en leest de informatie op deze borden.

Het systeem maakt tevens gebruik van informatie over snelheidslimieten uit de kaartgegevens van het navigatiesysteem.

Om er zeker van te zijn dat de informatie over snelheidslimieten afkomstig van het navigatiesysteem actueel is, dienen de kaartgegevens geregeld te worden geüpdatet.

De automatische snelheidslimietherkenning is een rijhulpsysteem. Het systeem geeft niet altijd de juiste snelheidslimiet aan.

De op de borden langs of boven de weg weergegeven snelheidslimieten gaan altijd voor de door het systeem weergegeven snelheden.

Ondanks de aanwezigheid van dit systeem moet de bestuurder altijd alert blijven.

De bestuurder moet zich aan de verkeersregels houden en zijn snelheid altijd aanpassen aan de weersomstandigheden en de verkeerssituatie.

Als het systeem niet binnen een vooraf bepaalde tijdsduur een bord met een snelheidslimiet detecteert, wordt mogelijk geen snelheid weergegeven.

Het systeem is ontwikkeld om borden te detecteren die voldoen aan de eisen van het Verdrag van Wenen inzake verkeerstekens.

Om de goede werking van het systeem te garanderen is het raadzaam het gedeelte van de voorruit vóór de camera regelmatig te reinigen.

  Snelheidslimietherkenning

  Dit systeem geeft de door de camera gedetecteerde toegestane maximumsnelheid weer op het instrumentenpaneel. Specifieke snelheidslimieten, bijvoorbeeld die voor vrachtwagens, worden niet weergeg ...

  Inschakelen / uitschakelen

  Deze functie kan worden in- en uitgeschakeld via het configuratiemenu van de auto. Weergave op het instrumentenpaneel Het systeem is ingeschakeld: op het instrumentenpaneel wordt "MAX&quo ...

  Zie ook:

  Hyundai i20. Voor- en achterwaartse richting
  Verstel de stoel als volgt naar voren of naar achteren: 1. Houd de hendel voor de langsverstelling aan de voorzijde van de stoel omhooggetrokken. 2. Schuif de stoel in de gewenste positie. ...

  Citroen C3. Opslaan van de snelheidslimiet als ingestelde snelheid
  Deze geheugenfunctie vormt een aanvulling op de weergave van de snelheidslimietherkenning. De bestuurder kan ervoor kiezen de ingestelde snelheid af te stemmen op de door de snelheidslimietherk ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023