Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024): Controlelampjes ingeschakelde functies

De volgende controlelampjes geven aan dat de desbetreffende functie is ingeschakeld.

Het lampje kan branden in combinatie met een geluidssignaal en een melding op het display.

Controlelampje Status Oorzaak Acties / Opmerkingen
Richtingaanwijzer links knippert, met geluidssignaal. Als u de lichtschakelaar omlaag beweegt.  
Richtingaanwijzer rechts knippert, met geluidssignaal. Als u de lichtschakelaar omhoog beweegt.  
Parkeerlichten permanent. De lichtschakelaar staat in de stand "Parkeerlichten".  
Dimlicht permanent. De lichtschakelaar staat in de stand "Dimlicht".  
Grootlicht permanent. Als u de lichtschakelaar naar u toe trekt. Trek aan de lichtschakelaar om terug te schakelen naar dimlicht.

Raadpleeg voor meer informatie over de lichtschakelaar de desbetreffende rubriek.

Controlelampje Status Oorzaak Acties / Opmerkingen
Mistlampen vóór permanent. De mistlampen vóór zijn ingeschakeld met de ring van de lichtschakelaar. Draai de ring van de lichtschakelaar twee standen naar achteren om de mistlampen vóór uit te schakelen.
Mistachterlicht permanent. Het mistachterlicht is ingeschakeld met de ring van de lichtschakelaar. Draai de ring van de lichtschakelaar naar achteren om het mistachterlicht uit te schakelen.
Voorgloeien dieselmotor permanent. Bij het aanzetten van het contact bij uitvoeringen met contactslot of een verzoek om de motor te starten door het indrukken van de " START/ STOP "-knop, is de temperatuur van de motor zo laag dat voorgloeien noodzakelijk is. De wachttijd is afhankelijk van de weersomstandigheden (tot ongeveer 30 seconden bij koud winterweer).

Wacht met starten tot het verklikkerlampje uitgaat.

Bij uitvoeringen met Keyless entry and startsysteem wordt wanneer het lampje uitgaat de motor onmiddellijk gestart, op voorwaarde dat het rempedaal ingetrapt blijft bij auto's met automatische transmissie of het koppelingspedaal bij een handgeschakelde versnellingsbak.

Als de motor niet wil aanslaan, zet dan het contact af. Zet het contact vervolgens weer aan en wacht opnieuw tot het lampje uitgaat voordat u de motor start.

Parkeerrem permanent. De parkeerrem is aangetrokken of niet goed vrijgezet. Zet de parkeerrem vrij zodat het verklikkerlampje uitgaat; trap het rempedaal in.

Houd u aan de veiligheidsvoorschriften.

Raadpleeg de desbetreffende rubriek voor meer informatie over de parkeerrem.

Dodehoekbewaking* permanent. De functie is geactiveerd. Raadpleeg de desbetreffende rubriek voor meer informatie over de dodehoekbewaking.
Stop & Start permanent. Het Stop & Start-systeem heeft de motor in de STOP-stand gezet (verkeerslicht, stopbord, opstopping, enz.). Het lampje gaat uit en de motor wordt automatisch gestart (START-stand) als u wilt wegrijden.
knippert enkele seconden en gaat dan uit. De STOP-stand is nu niet beschikbaar.

of De motor wordt automatisch in de START-stand gezet.

Raadpleeg de desbetreffende rubriek voor meer informatie over het Stop & Start -systeem.

* Uitsluitend bij het instrumentenpaneel met LCD Tekst-display.

  Bij het aanzetten van het contact

  Als het contact wordt aangezet, gaan bepaalde waarschuwingslampjes op het instrumentenpaneel enkele seconden branden. Zodra de motor wordt gestart, moeten deze lampjes weer uitgaan. Als een l ...

  Verklikkerlampjes uitgeschakelde functies

  De volgende verklikkerlampjes geven aan dat de desbetreffende functie handmatig is uitgeschakeld. Soms klinkt er ook een geluidssignaal en verschijnt er een melding. Controlelampje Sta ...

  Zie ook:

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Noodstopsignaal (ESS - Emergency stop signal)
  (indien van toepassing) Het Noodstopsignaal systeem waarschuwt de bestuurder door de stop lamp te laten knipperen als het voertuig hard remt. Het systeem wordt geactiveerd als: Het voertuig ...

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Verbindingen beheren
  Druk op Connect-App om de hoofdpagina weer te geven. of Druk op de toets "OPTIES" om de tweede pagina weer te geven. Selecteer "Verbinding beheren". Via deze functie kunt u ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024