Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024): Frontairbags

Frontairbags

De frontairbags beschermen de bestuurder en voorpassagier bij een ernstige frontale aanrijding, om de kans op hoofd- en borstletsel te verkleinen.

De bestuurdersairbag is geïntegreerd in het stuurwiel en de voorpassagiersairbag is geïntegreerd in het dashboard boven het dashboardkastje.

Activering De airbags worden opgeblazen, behalve de airbag aan passagierszijde wanneer deze is uitgeschakeld, bij een ernstige frontale aanrijding binnen (een gedeelte van) de impactzone vóór (A), in de lengterichting van de auto en vanaf de voorzijde richting de achterzijde van de auto, die zich op een horizontale ondergrond moet bevinden.

De frontairbag wordt opgeblazen tussen de bestuurder en het stuur of tussen de passagier voorin en het dashboard om te verhinderen dat deze naar voren wordt geslingerd.

Frontairbags

Uitschakelen airbag aan passagierszijde Alleen de airbag aan passagierszijde kan worden uitgeschakeld.

 • Zet het contact af en steek de sleutel in de schakelaar voor het uitschakelen van de airbag aan passagierszijde.
 • Draai deze in de stand "OFF".
 • Verwijder de sleutel zonder de stand van de schakelaar te veranderen.

Bij het aanzetten van het contact brandt dit waarschuwingslampje in het display van de veiligheidsgordels of in het instrumentenpaneel. Het blijft branden zolang de airbag is uitgeschakeld.

Schakel voor de veiligheid van uw kind de airbag aan passagierszijde altijd uit als u een kinderzitje met de rug in de rijrichting op de voorstoel plaatst.

Anders kan een kind bij het afgaan van de airbag levensgevaarlijk gewond raken.

Opnieuw inschakelen airbag aan passagierszijde Als u het met de rug in de rijrichting geplaatste kinderzitje hebt verwijderd, zet dan met afgezet contact de schakelaar weer op "ON" om de airbag opnieuw in te schakelen en zo de veiligheid van uw voorpassagier te garanderen.

Bij het aanzetten van het contact gaat dit waarschuwingslampje in het display van de veiligheidsgordels of in het instrumentenpaneel gedurende ongeveer één minuut branden om aan te geven dat de airbag aan passagierszijde weer is ingeschakeld.

Storing

Als dit lampje op het instrumentenpaneel gaat branden, raadpleeg dan altijd het CITROËN-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats. De kans bestaat dat de airbags bij een ernstige aanrijding niet worden geactiveerd.

  Algemeen

  De airbags zijn speciaal ontworpen om de veiligheid van de inzittenden (uitgezonderd de middelste passagier achter) bij ernstige aanrijdingen te verbeteren. De airbags vormen een aanvulling op de ...

  Zijairbags

  De zijairbags beschermen de bestuurder en de voorpassagier bij een ernstige zijdelingse aanrijding om de kans op letsel te verkleinen. De zijairbags zijn aangebracht in het frame van de rugleu ...

  Zie ook:

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Configuratie van de profielen
  Het configureren van de profielen mag, om veiligheidsredenen en vanwege het feit dat deze handeling volledige aandacht van de bestuurder vraagt, uitsluitend worden uitgevoerd bij stilstaande auto ...

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Controlelampje
  Situaties waarin het controlelampje gaat branden * Als het remvloeistofpeil te laag is. Als er een storing is in het remsysteem. Dit controlelampje kan ook samen branden met het ABS-control ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024