Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024): Niet starten van de motor bij een te laag AdBlue-niveau

Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024) / Instrumentenpaneel / Meters / Actieradiusindicatoren AdBlue / Niet starten van de motor bij een te laag AdBlue-niveau

Het wettelijk verplichte startblokkeringssysteem wordt automatisch geactiveerd zodra het AdBlue-reservoir leeg is.

Actieradius groter dan 2400 km Als het contact wordt aangezet, wordt er niet automatisch een melding over de actieradius weergegeven op het instrumentenpaneel.

Druk op deze toets om de actieradius tijdelijk weer te geven.

De melding "AdBlue: actieradius groter dan 2400 km" wordt weergegeven. Afhankelijk van de hoeveelheid AdBlue in het reservoir, wordt vervolgens een melding weergegeven waarin staat aangegeven dat u minimaal 10 liter kunt bijvullen.

Actieradius tussen 600 en 2400 km

Zodra het contact wordt aangezet, gaat het verklikkerlampje AdBlue branden in combinatie met een geluidssignaal en de tijdelijk op het instrumentenpaneel weergegeven melding "NO START IN" en een afstand die aangeeft hoeveel kilometer of mijl u nog kunt rijden met de resterende hoeveelheid additief voordat het starten van de motor wordt geblokkeerd - (bijv.: "NO START IN 1500 km" betekent dat na 1500 km het starten van de motor wordt geblokkeerd).

Tijdens het rijden wordt deze melding elke 300 km weergegeven zolang er geen AdBlue is bijgevuld.

Het reservoir is bijna leeg; vul het zo snel mogelijk bij.

Vul niet meer dan 10 liter AdBlue bij.

Raadpleeg de desbetreffende rubriek voor meer informatie over AdBlue en het SCR-systeem, en met name over het bijvullen.

Actieradius tussen 0 en 600 km

Zodra het contact wordt aangezet, gaat het verklikkerlampje SERVICE branden en knippert het verklikkerlampje AdBlue in combinatie met een geluidssignaal en de tijdelijk op het instrumentenpaneel weergegeven melding "NO START IN" en een afstand die aangeeft hoeveel kilometer of mijl u nog kunt rijden met de resterende hoeveelheid additief voordat het starten van de motor wordt geblokkeerd - (bijv.: "NO START IN 300 km" betekent dat na 300 km het starten van de motor wordt geblokkeerd).

Tijdens het rijden wordt deze melding elke 30 seconden weergegeven zolang er geen AdBlue is bijgevuld.

Vul het reservoir zo snel mogelijk bij voordat het helemaal leeg is; anders wordt het starten van de motor geblokkeerd.

Raadpleeg de desbetreffende rubriek voor meer informatie over AdBlue en het SCR-systeem, en met name over het bijvullen.

Storing in verband met een te laag AdBlue -niveau

Als het contact wordt aangezet, gaat het verklikkerlampje SERVICE branden en knippert het verklikkerlampje AdBlue in combinatie met een geluidssignaal en de tijdelijk op het instrumentenpaneel weergegeven melding "NO START IN" en de afstand 0 km of mijl - ("NO START IN 0 km" betekent dat het starten van de motor is geblokkeerd).

Het AdBlue-reservoir is leeg: het wettelijk verplichte startblokkeringssysteem voorkomt dat de motor opnieuw wordt gestart.

Om de motor weer te kunnen starten moet het reservoir met minimaal 4 liter AdBlue worden gevuld.

Raadpleeg de desbetreffende rubriek voor meer informatie over AdBlue en het SCR-systeem, en met name over het bijvullen.

  Actieradiusindicatoren AdBlue

  Deze actieradiusindicatoren zijn uitsluitend aanwezig bij auto's met een BlueHDi-dieselmotor. Zodra de reservevoorraad van het AdBlue- reservoir is aangesproken of een storing in het SCR-systeem ...

  Als een storing in het SCR-systeem wordt gedetecteerd

  Er wordt automatisch een startblokkeringssysteem geactiveerd als meer dan 1100 km is gereden nadat een storing in het SCR-systeem is bevestigd. Laat het systeem zo snel mogelijk controleren door he ...

  Zie ook:

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Aanhangergewicht
  Het aanhangwagengewicht mag nooit meer wegen dan het maximale aanhangwagengewicht opgegeven in de tabel. Hij mag nooit meer wegen dan het maximale aanhangergewicht voor een geremde aanhanger. ...

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Controlelampje Motormanagement (MIL)
  Dit waarschuwingslampje gaat branden: Als het contact of de Engine Start/Stop-knop in de stand ON wordt gezet. Het blijft aan totdat de motor wordt gestart. In h ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024