Citroen C3 (SX/SY) - Instructieboekje (2016-2024): Ontgrendelen van de auto

Ontgrendelen van de auto

 • Als u de elektronische sleutel op zak hebt binnen de detectiezone A, kunt u de auto ontgrendelen door uw hand op de achterzijde van de portiergreep van een van de voorportieren te leggen of door de schakelaar voor het openen van de achterklep in te drukken.

Het gedurende enkele seconden knipperen van de richtingaanwijzers geeft aan dat:

 • de auto is ontgrendeld (bij de uitvoeringen zonder alarmsysteem),
 • het alarmsysteem is uitgeschakeld (bij de overige uitvoeringen).

Als een van de portieren of de achterklep geopend is of als een van de elektronische sleutels van het Keyless entry and startsysteem zich in de auto bevindt, werkt de centrale vergrendeling niet.

Daarentegen wordt het alarmsysteem (indien aanwezig) na ongeveer 45 seconden ingeschakeld.

Als de auto is vergrendeld en per ongeluk wordt ontgrendeld zonder dat binnen ongeveer 30 seconden een van de portieren of de achterklep wordt geopend, wordt de auto automatisch weer vergrendeld.

Het alarm (indien aanwezig) wordt automatisch opnieuw ingeschakeld.

Verlaat om veiligheidsredenen (kinderen in de auto) de auto nooit, zelfs niet voor een korte tijd, zonder de elektronische sleutel van het Keyless entry and start-systeem mee te nemen.

Wees bedacht op diefstal van de auto als de elektronische sleutel van het Keyless entry and start-systeem zich binnen een van de detectiezones bevindt terwijl uw auto ontgrendeld is.

Om te voorkomen dat de batterij van de elektronische sleutel en de 12V-accu van de auto ontladen raken, wordt het systeem in de standby-stand geschakeld nadat het 21 dagen niet is gebruikt. Druk op een van de knoppen van de afstandsbediening of plaats de elektronische sleutel in de lezer en start de motor om het systeem weer te activeren.

Raadpleeg de desbetreffende rubriek voor meer informatie over het starten met het Keyless entry and start -systeem.

  Keyless entry and start

  Systeem waarmee de auto ontgrendeld (geopend), vergrendeld (gesloten) en gestart kan worden zonder dat u de elektronische sleutel tevoorschijn hoeft te halen. De elektronische sleutel kan ook ...

  Vergrendelen van de auto

  ...

  Zie ook:

  Hyundai i20 (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020). Startblokkeersysteem
  (indien van toepassing) Het startonderbrekingssysteem beschermt de auto tegen diefstal. Als een onjuist gecodeerde sleutel (of ander apparaat) wordt gebruikt, wordt het brandstofsysteem van de m ...

  Hyundai i20 (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020). Koplampverstelling
  De koplamphoogte kan worden afgesteld en worden aangepast aan het aantal inzittenden en de hoeveelheid bagage in de auto door de schakelaar voor de koplamphoogte te verdraaien. Hoe hoger he ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024