Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024): Trekken van een aanhanger

Trekken van een aanhanger

Uw auto is hoofdzakelijk bedoeld voor het vervoer van personen en bagage, maar is tevens geschikt voor het trekken van een aanhanger.

Wij raden u aan gebruik te maken van een speciaal door CITROËN geteste en goedgekeurde trekhaak inclusief bedrading en deze door het CITROËN-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats te laten monteren.

Als de trekhaak wordt gemonteerd door een bedrijf dat niet tot het CITROËN-netwerk behoort, moet de montage altijd volgens de voorschriften van de fabrikant worden uitgevoerd.

Het rijden met een aanhanger heeft veel invloed op het rijgedrag van de auto en vergt daarom extra aandacht van de bestuurder.

Raadpleeg de desbetreffende rubriek voor meer rijtips voor het trekken van een aanhanger.

Raadpleeg de desbetreffende rubriek voor meer informatie over de gewichten (en aanhangergewichten indien van toepassing voor uw auto).

Houd u aan de maximaal toegestane aanhangergewichten. U kunt ze vinden op het kentekenbewijs of in de technische gegevens van uw auto.

Afsluitplaat

Afsluitplaat

Bij het trekken van een aanhanger moet de afsluitplaat (indien aanwezig) worden verwijderd.

Hij bevindt zich achter het onderste luchtinlaatrooster.

Neem voor het verwijderen van de afsluitplaat contact op met het CITROËN-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats.

Spaarfase

De spaarfase stuurt de elektrische functies van de auto aan om het ontladen van de accu te voorkomen.

Tijdens het rijden kunnen in verband met de laadtoestand van de accu enkele functies (airconditioning, achterruitverwarming, ...) tijdelijk worden uitgeschakeld.

Deze functies worden automatisch ingeschakeld zodra de laadtoestand van de accu dit toelaat.

  Sneeuwscherm

  Het afneembare sneeuwscherm wordt op het onderste gedeelte van de voorbumper geplaatst om een opeenhoping van sneeuw bij de koelventilateur van de radiateur te voorkomen. Zorg dat de motor is afg ...

  Eco-mode

  De eco-mode bepaalt de maximale gebruiksduur van een aantal functies om te voorkomen dat de accu ontladen raakt. Nadat de motor is afgezet, kunt u een aantal elektrische functies zoals het audio ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Automatische wasinstallaties
  De wagenlak is zo sterk dat de wagen normaal gesproken in automatische wasinstallaties kan worden gewassen. De slijtage die de lak te lijden heeft, hangt natuurlijk af van het type installatie en ...

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Instrumentenpaneel met LCD Tekst-display
  Meters Snelheidsmeter (km/h of mph). Brandstofniveaumeter. Display. Koelvloeistoftemperatuurmeter. Toerenteller (x 1000 t/min of rpm). Bedieningstoetsen Resetten van de onderhou ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024