Citroen C3 (SX/SY) - Instructieboekje (2016-2024): Werkingsprincipes

Werkingsprincipes

Dit systeem detecteert met behulp van een boven aan de voorruit geplaatste camera de borden met snelheidslimieten en leest de informatie op deze borden.

Het systeem maakt tevens gebruik van informatie over snelheidslimieten uit de kaartgegevens van het navigatiesysteem.

Om er zeker van te zijn dat de informatie over snelheidslimieten afkomstig van het navigatiesysteem actueel is, dienen de kaartgegevens geregeld te worden geüpdatet.

De automatische snelheidslimietherkenning is een rijhulpsysteem. Het systeem geeft niet altijd de juiste snelheidslimiet aan.

De op de borden langs of boven de weg weergegeven snelheidslimieten gaan altijd voor de door het systeem weergegeven snelheden.

Ondanks de aanwezigheid van dit systeem moet de bestuurder altijd alert blijven.

De bestuurder moet zich aan de verkeersregels houden en zijn snelheid altijd aanpassen aan de weersomstandigheden en de verkeerssituatie.

Als het systeem niet binnen een vooraf bepaalde tijdsduur een bord met een snelheidslimiet detecteert, wordt mogelijk geen snelheid weergegeven.

Het systeem is ontwikkeld om borden te detecteren die voldoen aan de eisen van het Verdrag van Wenen inzake verkeerstekens.

Om de goede werking van het systeem te garanderen is het raadzaam het gedeelte van de voorruit vóór de camera regelmatig te reinigen.

  Snelheidslimietherkenning

  Dit systeem geeft de door de camera gedetecteerde toegestane maximumsnelheid weer op het instrumentenpaneel. Specifieke snelheidslimieten, bijvoorbeeld die voor vrachtwagens, worden niet weergeg ...

  Inschakelen / uitschakelen

  Deze functie kan worden in- en uitgeschakeld via het configuratiemenu van de auto. Weergave op het instrumentenpaneel Het systeem is ingeschakeld: op het instrumentenpaneel wordt "MAX&quo ...

  Zie ook:

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Audio-instellingen
  Druk op RAD MEDIA om de hoofdpagina weer te geven. Druk op de toets "OPTIES" om de tweede pagina weer te geven. Druk op "Audio-instellingen". Selecteer het tabblad "Klank ...

  Citroen C3 (SX/SY) - Instructieboekje (2016-2024). Gewichten
  Gewichten en aanhangergewichten De gewichten een aanhangergewichten van uw auto staan vermeld op het kentekenbewijs van uw auto en in de commerciële documentatie. U vindt deze waarden ook ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024