Hyundai i20: Achterstoelen

Neerklapbare achterbank

De rugleuning achter kan worden opgeklapt om het vervoer van langere voorwerpen mogelijk te maken of de bagageruimte te vergroten.

WAARSCHUWING
 • Laat nooit iemand op een neergeklapte rugleuning zitten als de auto rijdt omdat dat geen veilige positie is en omdat dan de veiligheidsgordels niet gebruikt kunnen worden. Hierdoor kan bij een aanrijding of een noodstop ernstig letsel ontstaan.
 • Voorwerpen die op de neergeklapte rugleuning vervoerd worden mogen niet boven de bovenzijde van de voorstoelen uitsteken. Als dat wel het geval is kan de lading bij een noodstop naar voren schuiven en letsel of schade veroorzaken.

Om de achterste rugleuning: naar beneden te klappen:

1. Zet de rugleuning zoveel mogelijk rechtop en schuif indien nodig de voorste stoel naar voren.

2. Zet de hoofdsteunen achter in de laagste positie.

Stoelen

3. Plaats de gesp van de achterste driepuntsgordel in de houder op het zijpaneel. Hierdoor wordt voorkomen dat de gordel in contact komt met de rugleuning als deze wordt omgeklapt.

Stoelen

4. Trek de vergrendelknop van de rugleuning omhoog en klap de rugleuning naar de voorkant van het voertuig.

Til de rugleuning op en beweeg deze naar achteren om de achterstoel te kunnen gebruiken. Duw de rugleuning stevig naar achteren totdat deze vastklikt. Zorg ervoor dat de rugleuning vergrendeld is.

Vergeet niet bij het omhoog klappen van de rugleuning de schoudergordels in de juiste positie te plaatsen.

Informatie

Als het u niet lukt om de veiligheidsgordel uit de blokkeerautomaat te trekken, trek dan krachtig aan de gordel en laat deze vervolgens los. U kunt dan de gordel gemakkelijk uittrekken.Informatie Als het u niet lukt om de veiligheidsgordel uit de blokkeerautomaat te trekken, trek dan krachtig aan de gordel en laat deze vervolgens los. U kunt dan de gordel gemakkelijk uittrekken.

WAARSCHUWING

Bij het terugzetten van de achterbank in zijn oorspronkelijke positie nadat de bank is neergeklapt: Let erop dat het materialen van de gordel of de gesp niet beschadigd worden. Zorg ervoor dat de gordel of gesp niet klem komen te zitten.

Controleer of de rugleuning goed vergrendeld is door tegen de bovenzijde van de rugleuning te drukken. Anders kan bij een aanrijding of noodstop de rugleuning naar voren klappen, waardoor de bagage in het passagierscompartiment terecht kan komen en de inzittenden ernstig letsel zouden kunnen oplopen.

AANWIJZING

 • Vergeet niet bij het omhoog klappen van de rugleuning de schoudergordels in de juiste positie te plaatsen.
 • Door de veiligheidsgordel door de geleider te leiden wordt voorkomen dat ze achter of onder de achterbank bekneld raken.
WAARSCHUWING

Bagage moet altijd worden vastgezet om te voorkomen dat het bij een aanrijding door de auto wordt geslingerd, waardoor de inzittenden letsel kunnen oplopen. Plaats geen voorwerpen los op de achterzitplaatsen, deze moeten worden vastgezet.

Omdat ze inzittenden voorin kunnen raken bij een frontale aanrijding.

 

WAARSCHUWING

Zet de motor uit en de selectiehendel in stand P (Park) (automatische transmissie) of schakel de eerste versnelling of de achteruit in (handgeschakelde transmissie) en trek de parkeerrem stevig aan alvorens bagage in of uit te laden. Het niet opvolgen van deze stappen kan ertoe leiden dat de auto zich onbedoeld in beweging zet als de selectiehendel per ongeluk in een andere stand gezet wordt.

  Zitplaats ingang achterzijde (alleen 3-deurs uitvoering)

  Om in of uit de achterbank te stappen, moet de bestuurders- of bijrijdersstoel worden gevouwen en de zitting vooruitgeschoven. 1. Vouw de voorste rugleuning door aan de instaphendel te trekke ...

  Hoofdsteun

  De voorste en achterste zitplaatsen van de auto hebben verstelbare hoofdsteunen. De hoofdsteunen zorgen voor comfort voor de passagiers, maar belangrijker nog, ze zijn ontworpen om passagiers te ...

  Zie ook:

  Citroen C3. Alarm
  Dit systeem beveiligt uw auto tegen inbraak en diefstal. De volgende beveiligingsfunctie wordt door het systeem uitgevoerd: - uitwendige beveiliging Het systeem houdt de te openen carrosseriedele ...

  Peugeot 208. AUX-aansluiting (AUX)
  Sluit het externe apparaat (MP3-speler...) met een audiokabel (niet meegeleverd) aan op de jack-aansluiting. Druk herhaaldelijk op SRC/TEL om "AUX" te selecteren. Stel eerst het vol ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023