Hyundai i20: Bediening voertuigstabiliteits regeleing (ESC)

Voertuigstabiliteitsregeling (ESC) ingeschakeld Als het contact in stand ON wordt gezet, gaan de controlelampjes ESC en ESC OFF gedurende ongeveer 3 seconden branden, waarna de elektronische stabiliteits-regeling wordt ingeschakeld.

In werking

Als de elektronische stabiliteitsregeling (ESC) in werking treedt, gaat het controlelampje ESC knipperen:

 • In dat geval is een tikkend geluid hoorbaar in het remsysteem en kan het rempedaal gaan trillen. Dit is normaal. Het betekent dat het ESC in werking is getreden.

 • Als ESC geactiveerd wordt, dan kan het voorkomen dat de motor niet reageert op het gaspedaal zoals dit normaal het geval is.

 • Als de cruisecontrol in gebruik was toen de ESC geactiveerd werd, schakelt de cruisecontrol automatisch uit. De cruisecontrol kan terug worden ingeschakeld wanneer de toestand van de wegen dit toelaat. Zie "Cruisecontrol Systeem" verder in dit hoofdstuk. (indien van toepassing)

 • Tijdens het wegrijden op een gladde weg neemt het motortoerental mogelijk niet toe, ondanks dat u het gaspedaal intrapt. Dit om de stabiliteit en tractie van het voertuig te voorkomen, dit is geen probleem.

Rempedaal

ESC OFF conditie ESC -bewerking om te annuleren

- Status 1 Druk kort op de ESC/OFF-knop, de ESC/OFF-indicator zal oplichten en een boodschap weergeven. In deze modus werkt het motorregelsysteem niet. Met andere woorden, de tractiecontrolefunctie werkt niet, maar enkel de remcontrolefunctie werkt.

Rempedaal

- State 2 Houd de ESC OFF knop langer dan 3 seconden ingedrukt. ESC OFF indicatielampje en boodschap worden verlicht met een ESC OFF waarschuwingssignaal.

In deze modus werken het motorregelsysteem en de remfunctie-regeling niet. Met andere woorden, de Vehicle Stability Controlefunctie werkt niet meer.

Indien het contact op de LOCK/UIT positie is wanneer ESC uit is, blijft ESC uit. Pas wanneer de motor opnieuw wordt gestart, zal de voertuigstabiliteits regeling automatisch weer worden ingeschakeld.

  Elektronische stabiliteitsregeling (ESC)

  (indien van toepassing) De Elektronische Stabiliteitsregeling (ESC) is ontworpen om de stabiliteit van de auto in bochten te verbeteren. Het ESC controleert in welke richting u stuurt en in ...

  Controlelampjes

  Als het contact in stand ON wordt gezet, gaat het controlelampje ESC branden. Als het systeem in orde is dooft het lampje na enige tijd weer. De ESC-lampje knippert als het ESC actief is. ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza. De aanwijzingen en akoestische signalen aanpassen
  De indicaties en de akoestische signalen kunnen worden ingesteld in het Easy Connect*- systeem. Automatische activering   on - activeer de optie Automatische activering off - deactiveer ...

  Citroen C3. Veelgestelde vragen
  In de volgende tabel vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen over uw autoradio. VRAAG ANTWOORD OPLOSSING Na het afzetten van de motor wordt de radio ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024