Hyundai i20: Elektrische stuurbekrachtiging (EPS)

Het systeem helpt u bij het besturen van de auto. Bij een niet-draaiende motor of bij een defecte stuurbekrachtiging blijft de auto bestuurbaar, maar is de benodigde stuurkracht veel groter.

Indien u merkt dat onder normale omstandigheden het sturen van de auto zwaarder gaat dan normaal, dan adviseren wij u de stuurbekrachtiging te laten controleren door een officiële HYUNDAI-dealer.

AANWIJZING

Als de elektrische stuurbekrachtiging niet goed werkt, gaat het waarschuwingslampje ( ) op het instrumentenpaneel branden. U mag de auto besturen, maar het zal meer stuurinspanningen vergen.

Wij raden u aan om uw auto mee te nemen naar een erkende Hyundai-dealer om het systeem zo snel mogelijk te laten controleren.

Informatie

De volgende symptomen kunnen zich tijdens normaal gebruik voordoen:

 • Het draaien aan het stuurwiel gaat zwaarder nadat het contact in stand ON wordt gezet.
 • Dit gebeurt als het systeem de EPS-diagnose uitvoert. Als de zelfdiagnose voltooid is, gaat het draaien aan het stuur weer net zo licht als anders.
 • Er kan een klikkend geluid hoorbaar zijn van het EPS-relais na het in stand ON of OFF zetten van het contact.
 • Het geluid van de elektromotor is mogelijk hoorbaar als de auto stilstaat of met lage snelheid rijdt.
 • Wanneer u in koude weersomstandig heden het stuurwiel verdraait, kan een vreemd geluid te horen zijn.

  Wanneer de temperatuur stijgt, zal het geluid verdwijnen. Dit is een normaal verschijnsel.

  Stuurwiel

  ...

  Kantelbesturing / Telescoopbesturing

  (indien van toepassing) Stel het stuurwiel zo in, dat het in de richting van je borst wijst en niet in de richting van je gezicht. Zorg ervoor dat u de waarschuwingslampjes en meters op het dashb ...

  Zie ook:

  Hyundai i20. Als de motor oververhit raakt
  Als uw temperatuurmeter een te hoge temperatuur aangeeft, als u een vermogensverlies bespeurt of wanneer u luid kloppende of pingelende geluiden hoort, is de motor waarschijnlijk oververhit geraa ...

  Peugeot 208. Automatisch opnieuw verbinden
  Wanneer u terugkomt in uw auto met de telefoon waarmee het laatst verbinding is gemaakt, wordt deze automatisch herkend en wordt er binnen ongeveer 30 seconden na het aanzetten van het contact au ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023