Hyundai i20: Elektrische stuurbekrachtiging (EPS)

Het systeem helpt u bij het besturen van de auto. Bij een niet-draaiende motor of bij een defecte stuurbekrachtiging blijft de auto bestuurbaar, maar is de benodigde stuurkracht veel groter.

Indien u merkt dat onder normale omstandigheden het sturen van de auto zwaarder gaat dan normaal, dan adviseren wij u de stuurbekrachtiging te laten controleren door een officiële HYUNDAI-dealer.

AANWIJZING

Als de elektrische stuurbekrachtiging niet goed werkt, gaat het waarschuwingslampje ( ) op het instrumentenpaneel branden. U mag de auto besturen, maar het zal meer stuurinspanningen vergen.

Wij raden u aan om uw auto mee te nemen naar een erkende Hyundai-dealer om het systeem zo snel mogelijk te laten controleren.

Informatie

De volgende symptomen kunnen zich tijdens normaal gebruik voordoen:

 • Het draaien aan het stuurwiel gaat zwaarder nadat het contact in stand ON wordt gezet.
 • Dit gebeurt als het systeem de EPS-diagnose uitvoert. Als de zelfdiagnose voltooid is, gaat het draaien aan het stuur weer net zo licht als anders.
 • Er kan een klikkend geluid hoorbaar zijn van het EPS-relais na het in stand ON of OFF zetten van het contact.
 • Het geluid van de elektromotor is mogelijk hoorbaar als de auto stilstaat of met lage snelheid rijdt.
 • Wanneer u in koude weersomstandig heden het stuurwiel verdraait, kan een vreemd geluid te horen zijn.

  Wanneer de temperatuur stijgt, zal het geluid verdwijnen. Dit is een normaal verschijnsel.

  Stuurwiel

  ...

  Kantelbesturing / Telescoopbesturing

  (indien van toepassing) Stel het stuurwiel zo in, dat het in de richting van je borst wijst en niet in de richting van je gezicht. Zorg ervoor dat u de waarschuwingslampjes en meters op het dashb ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza. Koelvloeistoftemperatuurmeter
  Afb. 127 Instrumentenpaneel: koelvloeistoftemperatuurmeter Voor wagens zonder koelvloeistoftemperatuurmeter verschijnt er een controlelampje wanneer er een hoge temperatuur. De koelvloeistof ...

  Citroen C3. Stuurkolomschakelaars - Type 2
  Gesproken commando's : Kort indrukken: gesproken commando's van de smartphone via het systeem. Verhogen van het geluidsvolume. Verlagen van het geluidsvolume. Geluid onderbreken/herstellen. ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024