Hyundai i20: Goed remgedrag

WAARSCHUWING

Stop altijd volledig en blijf op het rempedaal drukken als u het voertuig verlaat of parkeert.

Verplaats de versnellingspook staat naar P (Parkeren, automatische transmissie) of 1e versnelling (handgeschakelde transmissie); stel de parkeerrem en plaats het contact in de LOCK/OFF stand.

Indien de parkeerrem niet is aangetrokken, kan de auto onbedoeld in beweging komen waardoor u of anderen letsel kunnen oplopen.

Het rijden met natte remmen kan gevaarlijk zijn! De remmen kunnen nat zijn als het voertuig door stilstaand water heeft gereden of na het wassen. De remweg van uw auto wordt langer als de remmen nat zijn.

Ook kan de auto tijdens het remmen naar één kant trekken als de remmen nat zijn.

U kunt de remmen drogen door het rempedaal tijdens het rijden licht in te trappen. Als de remmen droog zijn, werkt het remsysteem weer normaal.

Als het remsysteem niet weer normaal werkt, breng dan de auto op een veilige plaats tot stilstand en neem voor hulp contact op met een officiële HYUNDAI-dealer.

Laat tijdens het rijden uw voet NIET op het rempedaal rusten. Zelfs lichte, constante druk op het rempedaal kan ertoe leiden dat de remmen oververhit raken, de remmen slijten en mogelijk een band lek gaat zelfs uitvallen.

Trap het rempedaal geleidelijk in en verlaag uw snelheid terwijl u rechtuit blijft rijden als u tijdens het rijden een lekke band krijgt. Ga van de weg en stop op een veilige plaats om het wiel te wisselen.

Om het "kruipen" te vermijden, hou de voet op het rempedaal wanneer de auto is gestopt of stil moet staan.

  Noodstopsignaal (ESS - Emergency stop signal)

  (indien van toepassing) Het Noodstopsignaal systeem waarschuwt de bestuurder door de stop lamp te laten knipperen als het voertuig hard remt. Het systeem wordt geactiveerd als: Het voertuig ...

  ISG-systeem (Idle Stop & Go)

  (INDIEN VAN TOEPASSING) Uw auto kan zijn uitgerust met het ISG-systeem dat het brandstofverbruik vermindert door de motor automatisch uit te schakelen als de auto stilstaat. (Bijvoorbeeld: rood v ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza. Waden door ondergelopen wegdelen
  Om schade aan de wagen te vermijden bij het rijden door water, bijv. een ondergelopen weg, dient rekening gehouden te worden met het volgende: Het water mag in geen geval hoger reiken dan de ...

  Peugeot 208. Kinderzitje achterin
  "Met de rug in de rijrichting" Schuif als u een kinderzitje "met de rug in de rijrichting" op een zitplaats achter plaatst de voorstoel naar voren en zet de rugleuning van ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024