Hyundai i20 (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020): Goed remgedrag

WAARSCHUWING

Stop altijd volledig en blijf op het rempedaal drukken als u het voertuig verlaat of parkeert.

Verplaats de versnellingspook staat naar P (Parkeren, automatische transmissie) of 1e versnelling (handgeschakelde transmissie); stel de parkeerrem en plaats het contact in de LOCK/OFF stand.

Indien de parkeerrem niet is aangetrokken, kan de auto onbedoeld in beweging komen waardoor u of anderen letsel kunnen oplopen.

Het rijden met natte remmen kan gevaarlijk zijn! De remmen kunnen nat zijn als het voertuig door stilstaand water heeft gereden of na het wassen. De remweg van uw auto wordt langer als de remmen nat zijn.

Ook kan de auto tijdens het remmen naar één kant trekken als de remmen nat zijn.

U kunt de remmen drogen door het rempedaal tijdens het rijden licht in te trappen. Als de remmen droog zijn, werkt het remsysteem weer normaal.

Als het remsysteem niet weer normaal werkt, breng dan de auto op een veilige plaats tot stilstand en neem voor hulp contact op met een officiële HYUNDAI-dealer.

Laat tijdens het rijden uw voet NIET op het rempedaal rusten. Zelfs lichte, constante druk op het rempedaal kan ertoe leiden dat de remmen oververhit raken, de remmen slijten en mogelijk een band lek gaat zelfs uitvallen.

Trap het rempedaal geleidelijk in en verlaag uw snelheid terwijl u rechtuit blijft rijden als u tijdens het rijden een lekke band krijgt. Ga van de weg en stop op een veilige plaats om het wiel te wisselen.

Om het "kruipen" te vermijden, hou de voet op het rempedaal wanneer de auto is gestopt of stil moet staan.

    Noodstopsignaal (ESS - Emergency stop signal)

    (indien van toepassing) Het Noodstopsignaal systeem waarschuwt de bestuurder door de stop lamp te laten knipperen als het voertuig hard remt. Het systeem wordt geactiveerd als: Het voertuig ...

    ISG-systeem (Idle Stop & Go)

    (INDIEN VAN TOEPASSING) Uw auto kan zijn uitgerust met het ISG-systeem dat het brandstofverbruik vermindert door de motor automatisch uit te schakelen als de auto stilstaat. (Bijvoorbeeld: rood v ...

    Zie ook:

    Citroen C3 (SX/SY) - Instructieboekje (2016-2024). Functie "ventilatie bij aangezet contact"
    Als het contact is aangezet, kunt u gebruikmaken van het ventilatiesysteem en via het menu Airconditioning de luchtopbrengst en luchtverdeling in het interieur regelen. Deze functie is gedurende ...

    Citroen C3 (SX/SY) - Instructieboekje (2016-2024). Verlichting vóór
    Uitvoering met halogeenlampen Dagrijverlichting / parkeerlicht (W21/5W). Richtingaanwijzers (PY21W). Dimlicht (H7). Grootlicht (H7). Mistlampen (PSX24W). Onder bepaalde weersomstand ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024