Hyundai i20: Op hellingen rijden

Verminder snelheid en schakel naar een lagere versnelling voordat u een lange of steile helling afrijdt. Als u niet terugschakelt, moet u de remmen vaker intrappen waardoor deze oververhit raken en niet meer goed werken.

Schakel bij het oprijden van een lange helling terug en verminder snelheid tot ongeveer 70 km/h Hierdoor wordt voorkomen dat de motor en de transmissie oververhit raken.

Rijd in stand D wanneer de auto uitgerust is met een automatische transmissie en u met een aanhanger rijdt die meer weegt dan het maximaal toegestane ongeremde aanhangergewicht.

Wanneer u in stand D rijdt met een aanhanger wordt de levensduur van de transmissie door een lagere bedrijfstemperatuur verlengd.

AANWIJZING

Voorkom dat de motor en/of de transmissie oververhit raken:

 • Houd de motortemperatuur goed in de gaten als u met een aanhanger een steile helling (meer dan 6%) oprijdt. Hierdoor kan de motor oververhit raken.

  Als de koelvloeistoftemperatuurmeter aangeeft "H" (HOT) dat de motor oververhit dreigt te raken, breng de auto dan op een veilige plaats tot stilstand om de motor af te laten koelen. Zodra de motor voldoende is afgekoeld, kunt u uw weg vervolgen.

 • U moet de rijsnelheid kiezen, afhankelijk van het aanhangwagengewicht en opwaartse helling.

  Richtingaanwijzers

  De aanhanger dient te zijn voorzien van richtingaanwijzers. Als u de richtingaanwijzers inschakelt, gaan de groene pijlen in het instrumentenpaneel knipperen. De richtingaanwijzers van de aanhang ...

  Parkeren op een helling

  Als u een aanhanger achter de auto hebt gekoppeld is het niet verstandig om uw auto op een helling te parkeren. Is het niet anders mogelijk dan de auto op een helling te parkeren, doe dit dan a ...

  Zie ook:

  Peugeot 208. Connectiviteit
  Druk op Connect-App om de hoofdpagina weer te geven. of Druk op "Connectiviteit" om naar de functie CarPlay, MirrorLinkTM of Android Auto te gaan. Connect-App Druk op Connect-App om ...

  Hyundai i20. Afstand
  Houd tenminste tweemaal zo veel afstand als tijdens het rijden zonder aanhanger. Hierdoor kunt u plotselinge remacties en uitwijkmanoeuvres voorkomen. Inhalen Het inhalen met een aanhanger ne ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023