Hyundai i20: Rem-/koppelingsvloeistof

Niveau rem-en koppelingsvloeistof controleren

Rem-/koppelingsvloeistof

Controleer regelmatig het niveau in het reservoir. Het vloeistofniveau dient zich tussen de merktekens MIN en MAX aan de zijkant van het reservoir te bevinden.

Reinig het gebied rondom de dop van het reservoir grondig alvorens de dop te verwijderen en rem- en koppelingsvloeistof bij te vullen, om te voorkomen dat de rem- en koppelingsvloeistof vervuild raakt.

Vul vloeistof bij tot aan het merkteken MAX wanneer het niveau te laag is. Het niveau zal na verloop van tijd dalen. Dit is een normaal gevolg van slijtage van de remvoeringen.

Als het vloeistofpeil extreem laag is, adviseren we u het systeem te laten controleren door een officiële HYUNDAI-dealer.

Gebruik alleen de voorgeschreven remen koppelingsvloeistof. (Zie "Aanbevolen smeer middelen en hoeveelheden" in hoofdstuk 8.) Meng nooit verschillende soorten vloeistof door elkaar.

WAARSCHUWING Lekkage van remvloeistof

Lekkage van remvloeistof Als u het remvloeistofreservoir frequent moet bijvullen, adviseren we u het systeem te laten controleren door een officiële HYUNDAI-dealer.

Informatie

Lees eerst de waarschuwing op de vuldop van de rem/koppelingvloeistof voordat u de dop verwijderd.

WAARSCHUWING

Reinig eerst de omgeving van de vuldop voordat u deze verwijderd.

Gebruik alleen DOT 3 of DOT 4 rem/koppelingvloeistof uit een afgesloten verpakking.

 

WAARSCHUWING Rem-/koppelingsvloeistof

Wees voorzichtig bij het vervangen of bijvullen van rem- en koppelingsvloeistof. Zorg ervoor dat de vloeistof niet in contact komt met uw ogen. Spoel uw ogen direct met een ruime hoeveelheid leidingwater wanneer u rem- en koppelingsvloeistof in uw ogen krijgt. Laat uw ogen zo snel mogelijk onderzoeken door een dokter.

AANWIJZING

Zorg ervoor dat rem- en koppelingsvloeistof niet in contact komt met het lakwerk van de auto, anders kan de lak beschadigd raken.

De kwaliteit van rem- en koppelingsvloeistof die gedurende lange tijd is blootgesteld aan de buitenlucht kan niet worden gegarandeerd.

Voer deze op de juiste wijze af. Gebruik het juiste type vloeistof. Slechts een paar druppels minerale olie, bijvoorbeeld motorolie, in het rem-/koppelingssysteem kunnen de onderdelen van het systeem beschadigen.

  Koelvloeistof verversen

  We adviseren u de koelvloeistof te laten vervangen door een officiële HYUNDAI-dealer. AANWIJZING Leg een flinke doek rond de vulopening om te voorkomen dat als er gemorst wordt, koelvloeist ...

  Automatische transmissievloeistof

  (INDIEN VAN TOEPASSING) Transmissievloeistofniveau controleren Het niveau van de automatische versnellingsbak moet regelmatig gecontroleerd worden. Plaats het voertuig op vlakke ondergrond ...

  Zie ook:

  Hyundai i20. Voorzorgsmaatregelen katalysator
  (indien van toepassing) WAARSCHUWING BrandEen heet uitlaatsysteem kan brandbare materialen in brand doen vliegen. Do not park the vehicle over or near flammable objects, such as grass, veg ...

  Citroen C3. Koppelen van een Bluetooth -telefoon
  Het koppelen van de Bluetooth-telefoon aan het handsfree Bluetooth-systeem van uw autoradio mag om veiligheidsredenen en vanwege het feit dat deze handeling de volledige aandacht van de bestuurder ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023