Hyundai i20 (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020): Rembekrachtiging

Uw auto is voorzien van bekrachtigde remmen die bij normaal gebruik automatisch afgesteld worden.

Als de motor tijdens het rijden niet loopt, of uitgeschakeld is, dan zal de vermogensassistentie voor de remmen niet werken. Voorkom zoveel als mogelijk is het blokkeren van de remmen. Geblokkeerde wielen zijn onbestuurbaar en de remweg is langer.

Als de motor niet draait, wordt de mate van bekrachtiging steeds minder naarmate u vaker het rempedaal indrukt. Als de rembekrachtiging uitvalt, probeer dan niet "pompend" te remmen.

Rem alleen "pompend" als de wielen dreigen te blokkeren.

WAARSCHUWING

Neem de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Laat tijdens het rijden uw voet niet op het rempedaal rusten.

    Hierdoor kan de temperatuur van de remmen abnormaal hoog worden, kunnen de remblokken en -schoenen overmatig slijten en kan de remweg vergroot worden.

  • Schakel bij het afrijden van een lange of een steile helling een lagere versnelling in en vermijd langdurig achter elkaar remmen. Door langdurig achter elkaar te remmen, zullen de remmen oververhit raken en kan een tijdelijk verlies van remprestaties het gevolg zijn.
  • Als de remmen nat zijn, remt de auto minder dan normaal en kan de auto naar één kant trekken tijdens het remmen.

    Door het rempedaal licht in te trappen, kunt u controleren of het remvermogen door het nat worden is verminderd.

    Controleer uw remmen altijd op deze manier nadat u door waterplassen bent gereden.

    Druk voor het drogen van de remmen het rempedaal licht in terwijl u met een lage snelheid rijdt, totdat het remvermogen weer op het normale niveau is. Vermijd het rijden op hoge snelheid totdat de remmen weer correct werken.

    Rempedaal

    ...

    Remblokslijtage-indicatoren

    Wanneer de remblokken vóór of achter versleten zijn, hoort u als waarschuwing een piepend geluid van de remmen. Dit geluid kan af en toe hoorbaar zijn of op het moment dat u het rem ...

    Zie ook:

    Hyundai i20 (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020). Aanbevolen koelvloeistof
    Gebruik alleen zacht (demineralized) water in het koelvloeistofmengsel. De motor van uw auto heeft aluminium onderdelen. Gebruik daarom een koelvloeistof op ethyleen- glycolbasis ter voor ...

    Citroen C3 (SX/SY) - Instructieboekje (2016-2024). Adviezen
    Alvorens te gaan rijden dient de bestuurder te controleren of alle passagiers hun veiligheidsgordel goed hebben omgedaan en vastgemaakt. Zorg ervoor dat alle inzittenden tijdens het rijden hun ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024