Hyundai i20: Voorzorgsmaatregelen met betrekking tot het onderhoud uitgevoerd door eigenaar

Hyundai i20 / Hyundai i20 Tweede generatie (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020) / Onderhoud / Onderhoudswerkzaamheden / Voorzorgsmaatregelen met betrekking tot het onderhoud uitgevoerd door eigenaar

Verkeerd of onvolledig onderhoud kan problemen opleveren. In dit hoofdstuk worden alleen aanwijzingen gegeven voor werkzaamheden die eenvoudig uit te voeren zijn.

Informatie

Het verkeerde onderhoud door de eigenaar tijdens de garantieperiode kan ertoe leiden dat de garantie vervalt.

Lees voor details het bij de auto geleverde onderhoudsboekje. Laat in twijfelgevallen het onderhoud altijd uitvoeren door een officiële HYUNDAI- dealer.

WAARSCHUWING

Onderhoudswerkzaamheden

 • Het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan een auto kan gevaarlijk zijn.

  Bij sommige onderhoudsprocedures kunt u ernstig verwond raken. Als u niet over voldoende kennis en ervaring of over het juiste gereedschap beschikt, adviseren we u uw auto te laten onderhouden door een officiële HYUNDAI-dealer.

 • Het is gevaarlijk werkzaamheden uit te voeren onder de motorkap terwijl de motor draait. Het is nog gevaarlijker wanneer u sieraden of losse kleding draagt. Deze kunnen verstrikt raken in de draaiende onderdelen en letsel veroorzaken.
  Zorg er daarom voor dat u alle sieraden afdoet (vooral ringen, armbanden, horloges en halskettingen) en losse kleding verwijdert voordat u bij een draaiende motor onder de motorkap in de buurt van de motor of de koelventilatoren komt.

AANWIJZING

 • Plaats geen zware voorwerpen op de motorafdekplaat (indien van toepassing) of de onderdelen van het brandstofsysteem en oefen er geen overmatige kracht op uit.
 • We raden u aan om contact op te nemen met een officiële HYUNDAI- dealer voor controle van het brandstofsysteem (brandstofleidingen en onderdelen van de brandstofinspuiting).
 • Rijd niet gedurende een lange tijd wanneer de motorafdekplaat (indien van toepassing) is verwijderd.
 • Blijf uit de buurt van vuur wanneer u de motorruimte controleert.

  Brandstof, ruitensproeiervloeistof, enz. zijn brandbare stoffen en kunnen brand veroorzaken.

 • Neem de minpool (-) van de accu los voordat u de accu, de bougiekabels of de elektrische bedrading aanraakt. Anders kunt u een elektrische schok krijgen van de elektrische stroom.
 • Wanneer u de interieurbekleding verwijdert met een platte (-) schroevendraaier, zorg er dan voor dat de bekleding niet beschadigd raakt.
 • Zorg er bij het vervangen en reinigen van lampen voor dat u geen brandwonden of elektrische schokken oploopt.

  Verantwoordelijkheid van de eigenaar

  Informatie Het laten uitvoeren van onderhoud en de registratie daarvan zijn de verantwoordelijkheid van de eigenaar. We adviseren u uw auto te laten onderhouden door een officiële HYUNDAI-d ...

  Door de eigenaar uit te voeren onderhoudswerkzaamheden

  Onderstaande controles dienen volgens het aangegeven interval te worden uitgevoerd om een veilige en betrouwbare werking van de auto te garanderen. Negatieve omstandigheden dienen zo snel moge ...

  Zie ook:

  Citroen C3. Brandstof voor dieselmotoren
  De dieselmotoren zijn geschikt voor biobrandstoffen die aan de huidige en toekomstige Europese richtlijnen voldoen en die aan de pomp getankt kunnen worden: Diesel die voldoet aan de richtlijn EN ...

  Citroen C3. Interieurverlichting
  Plafonnier (W5W) Maak met een kleine platte schroevendraaier de volledige console rondom de plafonnier los. Verwijder de defecte lamp en vervang hem. Plaats de console rondom de plafon ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023