Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Banden vervangen

Banden en wielen

Als de band gelijkmatig afgesleten is verschijnt de slijtage-indicator als een onderbroken lijn door het loopvlak. Dit geeft aan dat er minder dan 1,6 mm profieldikte op de band aanwezig is. Vervang in dat geval de band.

Wacht niet met het vervangen van de band totdat de slijtage-indicator over de gehele profielbreedte zichtbaar is.

WAARSCHUWING

Vervangen van banden Om de veiligheid zo veel als mogelijk is te waarborgen:

 • Vervang banden die (ongelijkmatig) versleten of beschadigd zijn. Rijden met versleten banden is bijzonder gevaarlijk; versleten banden hebben een negatieve invloed op de remwerking, de besturing en de tractie.
 • Rijdt nooit met te lage of te hoge bandenspanning. Dit kan leiden tot ongelijkmatige slijtage en breuk in de koordlagen.
 • Bij het vervangen van banden is het noodzakelijk banden van hetzelfde type en profiel te monteren. U moet alle banden (ook die van het reser-vewiel) vervangen.
 • Het gebruik van banden en velgen anders dan de aanbevolen maten heeft invloed op de wegligging, prestaties en bedieningscomfort.
 • Velgen die niet voldoen aan de specificaties van HYUNDAI beinvloeden de prestaties en het rijgedrag van uw auto. Laat u altijd adviseren door de Erkend HYUNDAI Reparateur.
 • Het ABS vergelijkt de snelheid van de wielen. De bandenmaat heeft invloed op de snelheid van de wielen. Zorg er bij het vervangen van de banden voor dat ze dezelfde maat hebben als de originele banden. Wanneer banden van een ander formaat worden gebruikt, werken het ABS (antiblokkeersysteem) en het Elektronische stabiliteitsregeling (ESC) (indien van toepassing) mogelijk niet goed meer.

Band compact reservewiel vervangen (indien van toepassing)

De levensduur van de band van een compact reservewiel is korter dan die van een conventionele band.

Vervang de band van het compacte reservewiel als de slijtage-indicatoren zichtbaar zijn. De nieuwe band voor het compacte reservewiel moet dezelfde maat hebben en van hetzelfde type zijn als de oorspronkelijke band, en dient op de velg van het originele compacte reservewiel te worden geplaatst. De band voor het compacte reservewiel is niet ontworpen voor normale velgen, en de velg van het compacte reservewiel is niet ontworpen voor normale banden.

  Wielen uitlijnen en balanceren

  De wielen van uw auto zijn af fabriek zorgvuldig uitgelijnd en gebalanceerd voor een lange levensduur van de banden en optimale prestaties. Normaalgesproken is het niet nodig de wielen nogmaals ...

  Velgen vervangen

  Als u om de een of andere reden de velgen wilt vervangen, dient u erop te letten dat de nieuwe velgen gelijkwaardig zijn aan de originele velgen voor wat betreft diameter, velgbreedte en offset ( ...

  Zie ook:

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Wielen verwisselen
  1. Plaats de auto op een stevige en vlakke ondergrond en trek de parkeerrem stevig aan. 2. Zet de versnellingspook in de achteruitversnelling (handgeschakelde transmissie) of zet de selectiehen ...

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Slepen
  U kunt de auto laten slepen door een andere auto of een andere auto slepen met behulp van het sleepoog. Algemene aanwijzingen Volg de huidige wetgeving in uw land op. Controleer of het gewicht ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024