Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Bandenspanning controleren

Controleer de bandenspanning minstens eenmaal per maand.

Controleer ook de spanning van het reservewiel.

Controle

Gebruik een goed kwaliteit meter om de bandenspanning te meten. Het is onmogelijk de bandenspanning te beoordelen door alleen naar de banden te kijken. Radiaalbanden lijken ook op de juiste spanning te zijn als de bandenspanning te laag is.

Controleer de bandenspanning bij koude banden. Een koude band houdt in dat de auto gedurende 3 uur heeft stilgestaan of niet meer dan 1,6 km heeft gereden gedurende deze periode.

Verwijder de ventieldop. Druk de bandenspanningsmeter stevig op het ventiel om de spanning te meten.

Als de bandenspanning overeenkomt met de aanbevolen druk op de band en het informatielabel, hoeft hij niet te worden aangepast. Corrigeer de bandenspanning tot het aanbevolen niveau als de spanning te laag is.

Druk als de bandenspanning te hoog is het metalen pennetje in het midden van het ventiel in om lucht uit de band te laten lopen. Controleer de bandenspanning opnieuw met de bandenspanningsmeter. Plaats de ventieldopjes altijd terug op de ventielen.

Ze zorgen ervoor dat er geen vuil of vocht in de ventielen terechtkomt waardoor er lekken kunnen ontstaan.

WAARSCHUWING
 • Controleer de bandenspanning regelmatig. Controleer de banden daarnaast op slijtage en beschadigingen. Gebruik altijd een bandenspanningsmeter.
 • Banden met een te hoge of een te lage spanning hebben een negatieve invloed op het rijgedrag en kunnen ervoor zorgen dat u de macht over de auto verliest, waardoor een aanrijding met (ernstig) letsel het gevolg kan zijn. De aanbevolen bandenspanning staat in dit instructieboekje en op het bandenspanningslabel op de middenstijl aan bestuurderszijde.
 • Versleten banden kunnen ongelukken veroorzaken. Vervang banden die (ongelijkmatig) versleten of beschadigd zijn.
 • Controleer de bandenspanning van het reservewiel. HYUNDAI wordt aanbevolen om bij het controleren van de bandenspanning ook die van het reservewiel te controleren.

  Aanbevolen bandenspanning (koude banden)

  De spanning van de banden (inclusief het reservewiel) dient dagelijks bij koude banden gecontroleerd te worden. 'Koude banden' wil zeggen dat er de laatste drie uur niet met de auto is gereden of ...

  Wielen verwisselen

  Om de banden zo gelijkmatig mogelijk te laten slijten wordt aangeraden de wielen iedere 12.000 km of eerder, indien het slijtagepatroon daartoe aanleiding geeft, te verwisselen. Controleer bij ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Plaatsing in reservestand
  Afb. 214 Stap 1 Afb. 215 Stap 2 Voordat de montage plaatsvindt, zet u de afneembare kogelkop in reservestand in de volgende twee stappen. Stap 1 Draai de sleutel in de richting van de ...

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Bluetooth streaming audio
  Streaming biedt de mogelijkheid audiobestanden van de telefoon via de luidsprekers van de auto te beluisteren. Koppel de telefoon. (Zie de rubriek " Koppelen van een telefoon "). Ac ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024