Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Belangrijke veiligheidsmaatregelen

U zult in dit hoofdstuk vele veiligheidsmaatregelen en aanbevelingen vinden, alsook in de rest van dit instructieboekje. De veiligheidsvoorschriften in deze sectie behoren tot de belangrijkste.

Draag altijd uw veiligheidsgordel

Een veiligheidsgordel is uw beste bescherming in alle soorten ongevallen.

Airbags zijn ontworpen als aanvulling voor veiligheidsgordels, niet om deze te vervangen. Dus zelfs al is uw auto uitgerust met airbags, zorg er altijd voor dat u en uw passagiers een veiligheidsgordel dragen, en draag ze correct.

Gesp ook alle kinderen vast

Alle kinderen tot 13 jaar die meerijden, moeten goed vastgegespt worden op de achterbank. Zuigelingen en kleine kinderen moeten worden vastgegespt in geschikte Kinderbeveiligingssysteem.

Grotere kinderen mogen een zitverhoger gebruiken met de driepuntsgordel, totdat zij de veiligheidsgordel goed kunnen gebruiken zonder een zitverhoger.

Airbag gevaren

Terwijl airbags levens kunnen redden, kunnen ze ook leiden tot ernstige of dodelijke verwondingen aan passagiers die te dicht bij de airbag zitten, of die niet correct vastgegespt zitten. Zuigelingen, jonge kinderen en korte volwassenen lopen het grootste risico op letsels door een airbag die opblaast. Volg alle instructies en waarschuwingen in dit instructieboekje.

Afleiding van de bestuurder

Afleiding van de bestuurder omvat een ernstig en potentieel dodelijk gevaar, vooral voor onervaren bestuurders. Veiligheid moet de eerste zorg zijn wanneer je achter het stuur zit. En de bestuurders moeten zich bewust zijn van het brede scala van mogelijke afleidingen zoals sufheid, reiken naar objecten, eten, persoonlijke verzorging, andere passagiers, en het gebruik van mobiele telefoons.

Bestuurders kunnen afgeleid worden wanneer hun ogen en aandacht van de weg afglijdt of als ze hun handen van het stuur afhalen om zich te concentreren op andere werkzaamheden dan rijden. Om het risico van afleiding stel en een mogelijk ongeval te verminderen.

 • Hanteer uw mobiele apparaten (bijvoorbeeld, MP3-spelers, telefoons, navigatiesystemen, etc.) in ALTIJD wanneer uw auto geparkeerd is of veilig gestopt.
 • Gebruik uw mobiele apparaten ALLEEN wanneer dit wettelijk toegestaan is en de omstandigheden veilig gebruik toelaten. Verstuur NOOIT een sms of e-mail terwijl u rijdt. De meeste landen hebben wetten die bestuurders het sms'en verbieden. Sommige landen en steden verbieden ook het gebruik van handenvrije telefoons door bestuurders.
 • Laat het gebruik van een mobiel apparaat u NOOIT afleiden van het rijden. U heeft een verantwoordelijkheid tegenover uw passagiers en andere weggebruikers om altijd veilig te rijden, met de handen aan het stuur en uw ogen en aandacht op de weg.

Beheers uw snelheid

Te hoge snelheid is een belangrijke factor bij ongevallen met verwondingen en dodelijke afloop. In het algemeen geldt, hoe hoger de snelheid, hoe groter het risico, maar ernstige verwondingen kunnen ook optreden bij lagere snelheden. Rijd nooit sneller dan veilig is voor de huidige omstandigheden, ongeacht de aangegeven maximale snelheid.

Houd uw auto in een veilige toestand

Het krijgen van een klapband of een mechanisch defect kan extreem gevaarlijk zijn. Controleer de bandenspanning en conditie van de bana vegelmatig, en voer alle regelmatig geplande onderhoudswerkzaamheden uit om problemen zo veel als mogelijk te voorkomen.

  Veiligheidssystemen van uw auto

  ...

  Stoelen

  De aanwezigl functie kan afwijken van de afbeelding. Voorstoelen Voor- en achterwaartse, afstelling de stoel Rugleuning hoekinstelling Afstelling de zittinghoogte* Hoofdsteunverstelli ...

  Zie ook:

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). ISOFIX-bevestigingen
  Uw auto voldoet aan de nieuwste ISOFIX-normen. De hieronder aangegeven zitplaatsen zijn uitgerust met de voorgeschreven ISOFIX-bevestigingen: Elke zitplaats is voorzien van drie bevestigingsr ...

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Verlichting make-upspiegel
  (indien van toepassing) Druk op de schakelaar om het lampje AAN of UIT te schakelen. : De verlichting wordt ingeschakeld.   : De verlichting wordt uitgeschakeld. AANWIJ ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024