Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): De werking van een autoradio

Multimediasysteem

AM en FM radiosignalen worden door het radiostation uitgezonden.

Deze signalen worden ontvangen door de radioantenne op het spatscherm van uw wagen. Dit signaal wordt dan verwerkt door de radio en doorgestuurd naar de luidsprekers.

Als een krachtig radiosignaal uw wagen bereikt zorgt de moderne techniek van uw geluidsinstallatie voor een hoge kwaliteit van de geluidsweergave. In sommige gevallen is het ontvangen signaal echter niet krachtig en helder.

Dit kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld de afstand tot het radiostation, andere krachtige stations of de aanwezigheid van gebouwen, bruggen of grotere obstakels in het desbetreffende gebied.

Multimediasysteem

In het algemeen is de ontvangst van AM signalen beter dan van FM signalen.

Dit komt doordat AM radiogolven met een lage frequentie worden uitgezonden. Deze lange afstands, laagfrequente radiogolven kunnen de kromming van de aarde volgen in plaats van recht te reizen. Bovendien ontwijken ze obstakels zodat over het algemeen een betere signaal weergave het gevolg is.

Multimediasysteem

FM signalen worden met een hoge frequentie uitgezonden en volgen hierbij niet het aardoppervlak.

Daarom ontstaat bij FM uitzendingen op een relatief korte afstand van het radiostation vervorming. Bovendien ondervinden FM signalen nadelige invloeden door gebouwen, bergen en obstakels. Dit kan leiden tot ongewenste of onaangename luistersituaties die ertoe kunnen leiden dat u denkt dat er een probleem is met uw radio. De volgende condities zijn normaal en duiden niet op een storing:

Multimediasysteem

 • Vervorming. - Tijdens het rijden kan de afstand ten opzichte van het radiostation gewijzigd worden, het signaal wordt zwakker en er treedt vervorming op. In een dergelijk geval adviseren wij u op een ander en krachtiger station af te stemmen.
 • "Flutter" - Zwakke FM signalen of grote obstakels tussen de zenden en de radio vervormen het signaal waardoor er flutter ontstaat. Deze storing kan iets worden onderdrukt door de hoge tonen te verminderen.

Multimediasysteem

 • Radiostation wisselen - Bij het zwakker worden van het FM signaal is het mogelijk dat het signaal van een nabij gelegen, krachtige zender op dezelfde frequentie wordt ontvangen.

  Dit komt omdat uw radio is ontworpen om op het sterkste signaal af te stemmen. In dit geval adviseren wij u een andere zender op te zoeken.

 • Als radiosignalen vanuit diverse richtingen worden ontvangen heeft dit vervorming tot gevolg. Dit kan worden veroorzaakt door een direct en een gereflecteerd signaal van hetzelfde station of door signalen van twee stations met dicht bij elkaar liggende frequenties. In dit geval adviseren wij u op een andere zender af te stemmen.

  Bluetooth Wireless Technology hands-free

  (indien van toepassing) U kunt de telefoon draadloos gebruiken met behulp van de Bluetooth draadloze technologie. Bel / beantwoord-knop Knop om het gesprek te beëindigen Microfoon ...

  Omgaan met CD's

  (indien van toepassing) Als de temperatuur in de auto te hoog is opgelopen, open dan eerst de ruiten voordat u het audiosysteem van uw auto aanzet. Het is verboden om MP3/WMA bestanden z ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Connectivity Box / Wireless Charger
  Afb. 133 Gerelateerde video Afb. 134 Middenconsole: Connectivity Box Afhankelijk van de uitrusting en het land kan de wagen beschikken over een van deze twee opties: Connectivity Box of Wi ...

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Audioafstandsbediening
  (indien van toepassing) Het audio-schakelaarpaneel op het stuurwiel is aanwezig om een veilige manier van rijden mogelijk te maken. AANWIJZING Bedien nooit meerdere schakelaars van het audio ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024