Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Driepuntsgordel

Veiligheidsgordels

Vastmaken van uw gordel: Trek de gordel uit het oprolmechanisme en stop de metalen lip (1) in de gesp (2). Wanneer de gesp in de gordelsluiting vergrendelt, is een klik hoorbaar.

De veiligheidsgordel kan zich automatisch tot de juiste lengte oprollen als u eerst handmatig het heupgedeelte van de gordel strak over uw heupen trekt. Wanneer u langzaam naar voren buigt, rolt de gordel af zodat u meer bewegingsruimte hebt.

Bij een noodstop of een aanrijding zal de gordel geblokkeerd worden.

Daarnaast zal de gordel blokkeren wanneer u te snel naar voren buigt.

AANWIJZING

Als het u niet lukt om de veiligheidsgordel uit de blokkeerautomaat te trekken, trek dan krachtig aan de gordel en laat deze vervolgens los. U kunt dan de gordel gemakkelijk uittrekken.

Hoogteverstelling (5 Deurs) U kunt de hoogte van het bovenste bevestigingspunt in vier standen afstellen voor maximaal comfort en een maximale veiligheid.

Het schoudergedeelte van de gordel moet zodanig zijn aangepast dat het over de borst en het midden van de schouder loopt, en nooit over de nek.

Veiligheidsgordels

Verhoog of verlaag het bovenste bevestigingspunt van de veiligheidsgordel tot de juiste hoogte.

Trek het bovenste bevestigingspunt (1) omhoog om het hoger af te stellen.

Druk het bovenste bevestigingspunt omlaag (3) en houd daarbij de knop (2) ingedrukt om het bovenste bevestigingspunt lager af te stellen.

Laat de knop los om het bovenste bevestigingspunt in de ingestelde positie te blokkeren. Probeer het bovenste bevestigingspunt omhoog of omlaag te schuiven om te controleren of het geblokkeerd is.

Veiligheidsgordels

Geleider voor schoudergordelextensie (alleen 3-deurs uitvoering) U kunt de positie van de geleider voor de schoudergordelextensie aanpassen voor een betere toegang tot de schoudergordel.

 • Zet de gordelextensiegeleider in de juiste positie (1-2) bij gebruik van de gordel.
 • Zet de gordelextensiegeleider in de juiste positie (3) wanneer u inof uitstapt.

Veiligheidsgordels

WAARSCHUWING

Onjuist geplaatste veiligheidsgordels kunnen ernstige letsels veroorzaken tijdens een ongeval.

Neem de volgende voorzorgsmaatregelen bij het aanpassen van de veiligheidsriem:

 • Draag het heupgedeelte van de veiligheidsgordel zo laag mogelijk over uw heupen dragen en niet over uw middel. Hierdoor kunnen uw sterke heupbeenderen de impact van de botsing absorberen, waardoor de kans op intern letsel afneemt.
 • Plaats een arm onder de schouderriem en de andere over de riem, zoals getoond in de afbeelding.
 • Verzeker u ervan dat altijd het schoudergordel bevestiging punt in de juiste positie is vergrendeld.
 • Laat het schoudergedeelte van de gordel nooit langs uw nek of over u gezicht lopen.

Veiligheidsgordels

Losmaken van de gordel: Druk de ontgrendelknop (1) in van de vergrendelingsgesp.

Als de gordel losgemaakt is, moet hij automatisch oprollen. Controleer als dat niet gebeurt of de gordel niet gedraaid is en probeer het opnieuw.

  Veiligheidsgordels

  ...

  Gordelspanner veiligheidsgordel (indien van toepassing)

  Uw auto is uitgerust met een gordelspanners op de voorstoelen en/of de achterbank. Het doel van de gordelspanner is ervoor te zorgen dat de veiligheidsgordel strak tegen het lichaam van de inzitt ...

  Zie ook:

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Snelberichten beheren
  Druk op Telefoon om de hoofdpagina weer te geven. of TEL Druk op de toets "OPTIES" om de tweede pagina weer te geven. Selecteer "SMS-berichten" om de berichtenlijst weer te ...

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Snelheden opslaan
  Met behulp van deze functie kunt u snelheden opslaan die u vervolgens kunt gebruiken voor de configuratie van de functies snelheidsbegrenzer (maximumsnelheid) en snelheidsregelaar (kruissnelheid). ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024