Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Energiebesparingsfunctie

Deze functie voorkomt dat de accu ontladen raakt. Het systeem schakelt automatisch de parkeerlichten uit wanneer de contactsleutel verwijderd wordt of zet dan de motor uit (voor auto's met Smart Key) en wanneer het portier aan bestuurderszijde wordt geopend.

De parkeerlichten worden automatisch uitgeschakeld als de auto in het donker langs de kant van de weg geparkeerd wordt.

Indien nodig, om de verlichtingaan te houden wanneer de contactsleutel wordt verwijderd of de motor wordt uitgeschakeld (voor Smart Key) doe het volgende:

1) Open het portier aan bestuurderszijde.

2) Schakel de parkeerlichten UIT en AAN met de lichtschakelaar op de stuurkolom.

Follow me home-functie (indien van toepassing)

Als de sleutel uit het contactslot is verwijderd of in de stand ACC of LOCK/OFF is geplaatst met de koplampen AAN, blijven de koplampen (en/of de stadslichten) gedurende ongeveer 5 minuten branden. Echter, met de motor uit wanneer het portier van de bestuurder wordt geopend en gesloten, zullen de koplampen (en/of de stadslichten) na 15 seconden uitgeschakeld worden.

De koplampen (en/of de stadslichten) kunnen worden uitgeschakeld door twee keer op de vergrendelknop op de sleutel met afstandsbediening (of op de Smart Key) te drukken of door de lichtschakelaar in de OFF- of AUTO-stand te draaien.

Echter, als je de lichtschakelaar in de AUTO stand zet wanneer het buiten donker is, zullen de koplampen niet worden uitgeschakeld.

AANWIJZING

Als de bestuurder de auto verlaat via een ander portier dan het bestuurdersportier, werkt de energiebesparingsfunctie niet en worden de follow me home-functie niet automatisch uitgeschakeld.

Hierdoor zal de accu ontladen raken. Schakel in dit geval de verlichting uit voordat u de auto verlaat.

  Mistachterlicht

  Auto met mistlampen vooraan Om de mistlampen achteraan aan te zetten: Plaats de lichtschakelaar in de parkeerlicht stand, draai de lichtschakelaar naar de mistlamp achter stand, en draai ver ...

  Slim bochtenlicht

  (indien van toepassing) Wanneer je tijdens het rijden een hoek omdraait wordt, voor uw zicht en veiligheid, het slim bochtenlicht automatisch ingeschakeld. Het systeem zal automatisch in werking ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Bediening menu's in het instrumentenpaneel
  Afb. 47 Ruitenwisserhendel: controletoetsen. Afb. 48 Rechterdeel van het multifunctiestuurwiel: controletoetsen. Het informatiesysteem voor de bestuurder wordt bediend met de knoppen van het ...

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Door CITROËN aanbevolen ISOFIX-kinderzitjes
  Het CITROËN-netwerk levert een gamma ISOFIX-kinderzitjes. Deze kinderzitjes, die zijn voorzien van een onderdeelnummer, zijn goedgekeurd voor gebruik in uw auto. "RÖMER Baby ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024