Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Exterieur

Daktrager

(indien van toepassing)

Exterieur

Als uw auto is voorzien van een daktrager, kunt u bagage op het dak vervoeren.

Informatie

Plaats als de auto is uitgerust met een schuif-/kanteldak de lading zodanig op de daktrager dat de werking van het dak niet gehinderd wordt.

AANWIJZING

 • Neem de juiste voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat lading op de daktrager het dak beschadigt.
 • Zorg ervoor dat grote objecten nooit aan de achterzijde of aan de zijkant buiten de auto uitsteken.
WAARSCHUWING
 • Hieronder wordt aangegeven wat het maximale gewicht is dat kan worden geladen op de dakdrager.

  Verdeel de lading gelijkmatig over de dakdrager en zet de lading goed vast Exterieur Er kan schade aan uw auto ontstaan, als u meer dan het toegestane gewicht op de dakdrager vervoert.

 • Het zwaartepunt van de auto ligt hoger als er zich lading op de dakdrager bevindt. Vermijd plotseling starten of remmen, scherpe bochten, abrupte manoeuvres of hoge snelheden waardoor u de macht over het stuur kunt kwijtraken of de auto over de kop kan slaan.
 • Rijd altijd langzaam en neem bochten voorzichtig als u voorwerpen op de dakdrager vervoert. Sterke windvlagen kunnen een opwaartse druk aan de onderzijde van de lading veroorzaken. Dit geldt met name voor grote, platte voorwerpen zoals houten panelen of matrassen.

  Hierdoor kunnen voorwerpen van het roof rack vallen en de auto of andere auto's beschadigen.

 • Controleer regelmatig of de voorwerpen op de daktrager goed vastzitten om te voorkomen dat de lading beschadigd of verloren raakt.

  Afdekscherm bagageruimte

  (indien van toepassing) Gebruik de afdekscherm om te voorkomen dat de bagage in de bagageruimte van buitenaf zichtbaar is. Het afdekscherm kan worden opgerold of uitgenomen. WAARSCHUWIN ...

  Multimediasysteem

  AANWIJZING Als u achteraf een HID-koplamp monteert, treden er mogelijk storingen op in het audiosysteem en de elektronische onderdelen van uw auto. Algemeen Voorkom dat chemicaliën ...

  Zie ook:

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Radio Media
  Afhankelijk van de uitvoering ...

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Automatisch opnieuw verbinding maken
  Wanneer u terugkomt in uw auto met de telefoon waarmee het laatst verbinding is gemaakt, wordt deze automatisch herkend en wordt er binnen ongeveer 30 seconden na het aanzetten van het contact au ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024