Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Gebruik van de veiligheidsgordel bij kinderen

Zuigelingen en kleine kinderen De meeste landen hebben wetgeving wat betreft kinderbeveiligingssystemen in voertuigen waarbij kinderen moeten reizen in goedgekeurde kinderstoeltjes. De leeftijd waarop veiligheidsgordels gebruikt kunnen worden in plaats van kinderbeveiligingssystemen, verschillen per land, dus controleer de voorwaarden in uw land voordat u op reis gaat. Kinderbeveiligingssystemen voor kinderen moeten correct geplaatst en geïnstalleerd zijn op de achterzitplaats.

Voor meer informatie, raadpleeg ook "Kinderbeveiligingssys-teem" in dit hoofdstuk.

WAARSCHUWING

Beveilig zuigelingen en jonge kinderen ALTIJD goed in een Kinderbeveiligingssysteem dat aangepast is aan het gewicht en de lengte van het kind.

Om het risico van ernstig letsel te beperken of de dood van een kind en de andere passagiers te vermijden, neem nooit een kind op uw schoot of in uw armen wanneer de auto in beweging is.

De enorme krachten die tijdens een ongeval ontstaan, zullen het kind uit uw armen rukken en tegen het interieur van de auto laten komen.

Kleine kinderen zijn bij een aanrijding het best beschermd als ze goed vastgezet op de achterbank vervoerd worden in een wettelijk goedgekeurd Kinderbeveiligingssysteem.

Controleer voor de aanschaf van een Kinderbeveiligingssysteem of het voorzien is van een label waarop staat dat het desbetreffende zitje wettelijk goedgekeurd is. Het Kinderbeveiligingssysteem moet geschikt zijn voor de lengte en het gewicht van het kind dat er in vervoerd moet worden. Ook deze informatie moet op het label van het Kinderbeveiligingssysteem vermeld staan. Raadpleeg "Kinderbeveiligingssysteem" in dit hoofdstuk.

Grotere kinderen Alle kinderen onder 13 jaar die te groot zijn voor een booster zitting moeten altijd de achterzitplaats gebruiken en de beschikbare veiligheidsgordels dragen. Een veiligheidsgordel moet geplaatst worden over de bovenkant van de dijen en goed zitten over de schouder en borst zodat het kind veilig geplaatst is. Controleer regelmatig of de gordel goed aanligt. Door de bewegingen van het kind kan de gordel niet meer in de juiste positie komen te liggen.

Bij een aanrijding zitten kinderen het veiligst op de achterbank als ze op de juiste manier gebruik maken van kinderbeveiligingssystemen en/of veiligheidsgordels op de achterbank.

Als een groter kind (ouder dan 13) op de voorsteel vervoerd moet worden, moet het kind de driepuntsgordel op de juiste manier dragen en moet de stoel zo ver mogelijk naar achteren worden geplaatst.

Probeer het kind verder naar het midden plaats te laten nemen wanneer het schoudergedeelte over de hals of het gezicht van het kind loopt.

Maak gebruik van een kinderzitje wanneer de schoudergordel hun gezicht of hals nog steeds raakt.

WAARSCHUWING
 • Zorg er altijd voor dat grotere kinderen de veiligheidsgordels gebruiken en det ze goed afgesteld zijn.
 • Zorg dat de schoudergordel NOOIT contact maakt met de nek of het gezicht van het kind.
 • Zorg dat maar één kind gebruik maakt van één veiligheidsgordel.

  Gebruik van de veiligheidsgordel tijdens een zwangerschap.

  De veiligheidsgordel moet ook altijd tijdens de zwangerschap gedragen worden. De beste manier om uw ongeboren kind te beschermen, is door u zelf te beschermen door altijd de veiligheidsgordel te ...

  Gebruik van de veiligheidsgordel bij mensen met letsel

  Ook gehandicapten die in de auto vervoerd worden, moeten gebruik maken van de veiligheidsgordel. Neem voor meer informatie contact op met een arts. Een persoon per veiligheidsgordel Een enkel ...

  Zie ook:

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Kilometerteller
  De kilometerteller geeft de totale afstand aan die met de auto is gereden en dient ook te worden gebruikt om te bepalen wanneer periodiek onderhoud nodig is. Bereik kilometerteller: 0 ~ 99 ...

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Statische bochtverlichting
  Tijdens het rijden met dim- of grootlicht wordt de mistlamp vóór ingeschakeld om de binnenkant van de bocht extra te verlichten bij snelheden tot 40 km/h (handig in de stad, op b ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024