Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Onderhoud bij het rijden met een aanhanger

Uw auto heeft vaker onderhoud nodig wanneer u regelmatig met een aanhanger rijdt. Belangrijke zaken die speciale aandacht verdienen zijn: de motorolie, de automatische-transmissie- vloeistof, de smering van de aandrijfassen en de koelvloeistof. De toestand van de remmen moet ook regelmatig gecontroleerd worden.

Het is verstandig deze gedeeltes te lezen voordat u met een aanhanger op pad gaat. Vergeet ook niet de aanhanger en de trekhaak te onderhouden.

Volg het onderhoudsschema van de aanhanger en controleer de aanhanger regelmatig. Voer de controle bij voorkeur ieder keer uit wanneer u gaat rijden. Het is van het grootste belang dat de trekhaakmoeren en -bouten vastzitten.

AANWIJZING

Om schade aan de auto te voorkomen:

 • Vanwege de hogere belasting tijdens het rijden met een aanhanger, kan bij warm weer of bij bergop rijden de motor oververhit raken. Als de koelvloeistoftemperatuurmeter aangeeft dat de motor oververhit dreigt te raken, schakel dan de airconditioning uit en breng de auto op een veilige plaats tot stilstand om de motor af te laten koelen.
 • Als met de auto een aanhanger getrokken wordt, moet de automatische transmissievloeistof vaker worden gecontroleerd.
 • Als uw auto niet is uitgerust met een airconditioning, moet u een extra ventilator laten monteren om de koeling van de motor te optimaliseren als u een aanhanger trekt.

  Parkeren op een helling

  Als u een aanhanger achter de auto hebt gekoppeld is het niet verstandig om uw auto op een helling te parkeren. Is het niet anders mogelijk dan de auto op een helling te parkeren, doe dit dan a ...

  Massa van de auto

  Twee labels op de deur van de bestuurder tonen hoeveel gewicht uw voertuig mag trekken: het band en lading informatielabel en het certificaatlabel. Zorg ervoor dat u, voordat u uw auto gaat bel ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Beschrijving en werking
  Het start-stopsysteem kan u helpen brandstof te besparen en de CO2-emissie te beperken. In de start/stop-stand wordt de motor automatisch afgezet zodra de wagen stil komt te staan of uitrolt, bi ...

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Waarom is het dragen van veiligheidsgordels en een juiste houding belangrijk?
  Om de optimale werking te garanderen van de airbags die worden geactiveerd, moet de veiligheidsgordel altijd juist worden gedragen en de juiste zithouding worden ingenomen. Het airbagsysteem is ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024