Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Roetfilter

(indien van toepassing)

Het roetfilter (DPF) verwijdert het roet dat door de auto wordt uitgestoten.

In tegenstelling tot een gewoon luchtfilter verbrandt en verwijdert het DPF-systeem automatisch het verzamelde roet overeenkomstig de rijomstandigheden. Met andere woorden het actieve verbranden door het motorregelsysteem en de hoge uitlaatgastemperatuur die optreedt bij het rijden met normale tot hoge snelheid, verwijderen het verzamelde roet.

Wanneer echter gedurende een lange tijd langzaam wordt gereden, wordt als gevolg van de lage uitlaatgastemperatuur het verzamelde roet niet automatisch verwijderd. In dat geval bevindt de hoeveelheid roet zich buiten de detectiegrens, zal er geen roetoxidatie worden uitgevoerd door het motorregelsysteem en gaat mogelijk het storingslampje knipperen.

Wanneer het storingslampje gaat knipperen, ga dan gedurende een bepaalde tijd (ongeveer 25 minuten) rijden met een snelheid van ten minste 60 km/h of in een hogere versnelling dan de tweede met een toerental van 1.500 -2.000 omw/min.

Als het defect indicatorlampje blijft knipperen ondanks voornoemde procedure verwijzen wij u naar een geautoriseerde HYUNDAI distributeur om het DPF-systeem te laten controleren.

Indien u gedurende lange tijd blijft doorrijden terwijl het storings lampje knippert, kan het DPF-systeem beschadigd raken en het brandstofverbruik toenemen.

AANWIJZING - Dieselmotor (indien voorzien van een roetfilter (DPF)

Hef is raadzaam de aanbevolen diesel voor dieselauto's; uitgerust met een DPF-systeem te gebruiken.

Het gebruik van diesel met een hoog zwavelgehalte (meer dan 50 ppm zwavel) en niet-gespecificeerde toevoegingen kan ertoe leiden dat het DPF-systeem beschadigd raakt en er witte rook wordt uitgestoten.

  Voorzorgsmaatregelen katalysator

  (indien van toepassing) WAARSCHUWING BrandEen heet uitlaatsysteem kan brandbare materialen in brand doen vliegen. Do not park the vehicle over or near flammable objects, such as grass, veg ...

  Specificaties & Consumenteninformatie

  AFMETINGEN MOTOR WATTAGE GLOEILAMPEN * : indien van toepassing BANDEN EN WIELEN * Is van toepassing op MSTA Bandenspanning. AANWIJZING Het is toegestaan om 20 kPa (3 psi) ext ...

  Zie ook:

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Snelheden opslaan
  Met behulp van deze functie kunt u snelheden opslaan die u vervolgens kunt gebruiken voor de configuratie van de functies snelheidsbegrenzer (maximumsnelheid) en snelheidsregelaar (kruissnelheid). ...

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Startknop
  Afb. 178 Onder in de middenconsole: startknop. Afb. 179 Rechts van de stuurkolom: noodstart. De motor van de auto kan in werking gesteld worden met een startknop (Press & Drive). Daa ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024