Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Voertuig Stabiliteit Management (VSM)

(indien van toepassing)

VSM (Voertuig Stabiliteit Management) helpt te garanderen dat het voertuig stabiel blijft bij het acceleren of plotseling remmen op natte, gladde en ongelijke wegen waarbij de tractie van de vier banden plotseling ongelijk wordt.

WAARSCHUWING

Neem de volgende voorzorgsmaategelen bij het gebruik van VSM (Voertuig Stabiliteit Management):

 • Het is aan de bestuurder om zijn snelheid en de afstand tot de wagen voor hem altijd te controleren. VSM is geen vervanging voor een veilig rijgedrag.
 • Pas altijd de snelheid aan aan de rijomstandigheden. De VSM-systeem zal geen ongevallen voorkomen. Overma-tige snelheid bij het draaien, abrupte manoeuvers of nat wegdek kan nog steeds leiden tot ernstige ongevallen.

Werking VSM

VSM ON conditie Het VSM werkt bij:

 • Elektronische Stabiliteitscontrole (ESC) aan staat.
 • De voertuigsnelheid ligt op ongeveer 15 km/h (9mph) op bochtige wegen.
 • De voertuigsnelheid ligt ongeveer op 20 km/h (18 mph) als het voertuig remt op ongelijke wegen.

In werking Wanneer de remmen worden gebruikt onder condities die de ESC kunnen blokeren, kunt u geluid van de remmen horen of een gelijksoortig gevoel in het rempedaal hebben.

Dit is normaal en het betekent dat het VSM actief is.

AANWIJZING

Het VSM werkt niet wanneer:

 • Het rijden op een glooiing, zoals hellende of dalende weg.
 • Achteruit wordt gereden.
 • ESC OFF indicator lampje aan staat.
 • EPS (Elektrische Stuurbekrachtiging) waarschuwingslampje ( ) aan staat.

VSM OFF conditie Om de ESC werking te annuleren, druk op de ESC OFF knop. Het controlelampje ESC OFF () zal gaan branden.

Druk nogmaals op de knop ESC OFF, om de VSM te draaien. Het controlelampje ESC OFF dooft.

WAARSCHUWING

Indien de ESC-lampje () of EPS-lampje ( ) aan blijft, er een fout optreedt met het VSM systeem. Wanneer de waarschuwingslamp brandt, het wordt aanbevolen het voertuig wordt gecontroleerd door een officiële HYUNDAI Verdeler.

AANWIJZING

Als er banden en/of velgen met een verschillende maat onder de auto gemonteerd zijn, kan dat de werking van het ESC in negatieve zin beïnvloeden. Zorg er daarom voor dat als de banden onder uw auto vervangen moeten worden, banden worden gebruikt die dezelfde maat hebben als de originele banden.

  Voertuigstabiliteitsregeling (ESC) uitschakelen

  Tijdens het rijden De ESC OFT stand mag alleen kort gebruikt worden als het voertuig vast zit in sneeuw of modder, zodat het ESC systeem tijdelijk gestopt wordt met als doel de wielen te laten dr ...

  Helling Start Assistentiecontrole (HAC)

  (indien van toepassing) De HAC (Helling Start Assistentiecontrole) voorkomt dat het voertuig terug rolt als het voertuig gestart wordt vanuit een stop op een helling. Het systeem bedient de rem ...

  Zie ook:

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Media
  VRAAG ANTWOORD OPLOSSING Het afspelen van de muziek op mijn USB-stick begint pas na lang wachten (ongeveer 2 tot 3 minuten). Door bepaalde bestanden die s ...

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Ontwasemen - Ontdooien voorzijde
  Deze opdruk op het bedieningspaneel geeft aan in welke stand de knoppen moeten staan om de voorruit en de zijruiten snel te ontwasemen of te ontdooien. Richt bij koud weer de zijventilatieroost ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024