Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Waarschuwingslampje Laag Motoroliepeil

Het waarschuwingslampje motoroliepeil gaat branden wanneer het motoroliepeil moet worden gecontroleerd.

Controleer als het lampje gaat branden het motoroliepeil zo snel mogelijk en vul indien nodig motorolie bij.

Giet de aanbevolen olie voorzichtig in een trechter. (Hoeveelheid olie: ongeveer 0,6 - 1,0 /) Gebruik alleen de voorgeschreven motorolie. (Zie "Aanbevolen smeer middelen en hoeveelheden" in hoofdstuk 8.) Vul niet te veel motorolie bij. Zorg ervoor dat het oliepeil niet boven F (Full) op de peilstok komt.

Informatie

 • Als u na het bijvullen van motorolie en het warmdraaien van de motor ongeveer 50 ~ 100 km rijdt, gaat het waarschuwingslampje uit.

 • Zet het contact binnen 10 seconden 3 keer aan en uit, het waarschuwingslampje gaat dan onmiddellijk uit.

  Wanneer u echter het waarschuwingslampje uitzet zonder motorolie bij te vullen, gaat het lampje weer branden nadat u na het warmdraaien van de motor ongeveer 50 ~ 100 km hebt gereden.

AANWIJZING

Als het lampje blijft branden nadat u motorolie hebt bijgevuld en ongeveer 50 -100 km hebt gereden nadat de motor op bedrijfstemperatuur is gekomen, raden we u aan het systeem na te laten kijken door een officiële HYUNDAI-dealer.

Zelfs als het lampje niet gaat branden als de motor is gestart, moet de motorolie regelmatig worden gecontroleerd en bijgevuld.

  Waarschuwingslampje laadsysteem

  Dit waarschuwingslampje gaat branden: Als het contact of de toets ENGINE START/STOP in de stand ON wordt gezet. Het blijft aan totdat de motor wordt gestart. Wannee ...

  Oiledruklampje

  Dit waarschuwingslampje gaat branden: Als het contact of de Engine Start/Stop-knop in de stand ON wordt gezet. Het blijft aan totdat de motor wordt gestart. Wann ...

  Zie ook:

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Instellingen
  Afhankelijk van de uitvoering ...

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Ruitenwisser voor en achter
  ATTENTIE Versleten of vuile wisserbladen verminderen het zicht en daarmee de rijveiligheid. Gebruik de ruitensproeierinstallatie niet bij winterse temperaturen zonder vooraf de voorruit ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024