Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Werking systeem

Ventilatie

1. Selecteer de gezichtsniveau modus.

2. Schakel de stand BUITENLUCHT in met de luchttoevoertoets.

3. Stel de temperatuur in op de gewenste waarde.

4. Zet de aanjager op de gewenste snelheid.

Verwarmen

1. Selecteer de vloerniveau modus.

2. Schakel de stand BUITENLUCHT in met de luchttoevoertoets.

3. Stel de temperatuur in op de gewenste waarde.

4. Zet de aanjager op de gewenste snelheid.

5. Als u de uitstromende lucht gedroogd wil hebben, kunt u het airconditioningssysteem aanzetten (indien van toepassing).

Selecteer de Floor & Defrost modus of selecteer de voorruitverwarmings modus wanneer de voorruit aandampt.

Tips voor het gebruik

 • Om te voorkomen dat stof of onaangename geuren in het interieur van de auto terechtkomen, kan de schakelaar voor de luchttoevoer tijdelijk in de stand RECIRCULATIE worden gezet. Zet de bediening terug in de frisse lucht stand wanneer de belemmering verdwenen is. Frisse lucht is beter voor de fysieke gesteldheid van de bestuurder en bovendien aangenamer.
 • Voorkom dat de voorruit beslaat door de stand BUITENLUCHT te selecteren, de aanjager in de gewenste stand te zetten, de airconditioning in te schakelen en de gewenste temperatuur in te stellen.

Airconditioning (indien van toepassing) HYUNDAI-airconditioningssystemen zijn gevuld met koudemiddel R- 1234yf.

1. Start de motor.

2. Druk op toets A/C.

3. Stel de modus in op gezichtsniveau modus.

4. Schakel de stand RECIRCULATIE in met de luchttoevoertoets. Een langdurige werking van de gerecirculeerde luchtpositie zal achter overdreven droge lucht veroorzaken.

Verander in dat geval de luchtpositie.

5. Stel de aanjagersnelheid en de temperatuur bij om een maximaal comfort te bereiken.

Wanneer maximale koeling gewenst is, zet de temperatuurscontrole dan in de uiterst linkse positie en plaats dan de snelheidscontrole van de ventilator op de hoogste snelheid.

Informatie

Uw auto werd gevuld met of R-1234yf in overeenstemming met de wetgeving in uw land ten tijde van de productie.

Via het etiket aan de binnenkant van de motorkap kunt u te weten komen welk airconditioning koelmiddel in uw auto werd gebrukt. Bekijk hoofdstuk 8 voor de locatie van het label met betrekking tot het koelmiddel voor de airconditioning.

AANWIJZING

Houd de temperatuurmeter nauwlettend in de gaten wanneer de airconditioning wordt gebruikt als u lange hellingen oprijdt of als u in druk verkeer rijdt bij hoge buitentemperaturen.

Door het gebruik van het airconditioningssysteem kan de motor oververhit raken.

Blijf de aanjager gebruiken en schakel het airconditioningssysteem uit wanneer de temperatuurmeter aangeeft dat de motor oververhit raakt.

Aanwijzingen voor gebruik airconditioning

 • Open de ruiten een tijdje wanneer de auto tijdens warm weer in de volle zon geparkeerd is geweest, zodat de warme lucht naar buiten kan.
 • Schakel terug van gerecirculeerde lucht stand naar frisse buitenlucht stand. zdra voldoende afkoeling werd bereikt.
 • Om het beslaan van de ruiten tijdens regenachtig weer of vochtige dagen te verminderen, verlaag de vochtigheid binnenin de wagen door de airconditioning in te schakelen met gesloten ruiten.
 • Schakel de airconditioning iedere maand enkele minuten in om het systeem in een optimale staat te houden.
 • Als u de airconditioning overmatig laat werken, kan het verschil in temperatuur tussen de buitenlucht en de voorruit damp veroorzaken op het buitenoppervlak van de voorruit, wat kan leiden tot verminderde zichtbaarheid. Zet in dat geval de luchtcirculatietoets of knop in de stand en de aanjager op de laagste stand.

  Aanjagerschakelaar

  Draai de knop naar rechts om de ventilatorsnelheid en de luchtstroom te verhogen. Draai de knop naar links om de ventilatorsnelheid en de luchtstroom te verlagen. Airconditioning (A/C) (indi ...

  Onderhoudssysteem

  Interieurfilter Deze filter bevindt zich achter het handschoenkastje. Hij filtert stof of andere vervuilende stoffen die in de auto binnendringen via het verwarmings- en airconditioningssyste ...

  Zie ook:

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Opslaan van de snelheidslimiet als ingestelde snelheid
  Deze geheugenfunctie vormt een aanvulling op de weergave van de snelheidslimietherkenning. De bestuurder kan ervoor kiezen de ingestelde snelheid af te stemmen op de door de snelheidslimietherk ...

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Stoelverwarming
  Bij draaiende motor kunt u met de draaiknop de stoelverwarming inschakelen en een verwarmingsstand selecteren: 0: Uit. 1: Laag. 2: Gemiddeld. 3: Hoog. De voorstoelen kunnen onafhank ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024