Peugeot 208: Gebruiksadviezen voor ventilatie en airconditioning

Peugeot 208 / Peugeot 208 Eerste generatie - Instructieboekje (2012-2019) / Ergonomie en comfort / Gebruiksadviezen voor ventilatie en airconditioning

Neem voor een optimale werking van deze systemen de volgende gebruiksadviezen in acht:

  • Let erop dat voor een gelijkmatige verdeling van de lucht naar het interieur de uitstroomopening onder de voorruit, de verschillende luchtkanalen, ventilatieroosters en overige uitstroomopeningen alsmede de ventilatieopening in de bagageruimte vrij blijven.
  • Dek de zonnesensor op het dashboard niet af; deze wordt gebruikt voor het regelen van het automatische airconditioningssysteem.
  • Zet de airconditioning minstens één tot twee keer per maand 5 tot 10 minuten aan om het systeem in perfecte staat te houden.
  • Controleer regelmatig de staat van het interieurfilter en vervang de filterelementen periodiek. Wij raden u een gecombineerd interieurfilter aan. Dankzij het toegevoegde speciale actieve additief draagt het bij tot een gezuiverde lucht voor de inzittenden en een schoon interieur (vermindering van allergische reacties, stank en vetaanslag).
  • Laat de airconditioning regelmatig controleren zoals voorgeschreven in het garantie- en onderhoudsboekje, om het systeem in perfecte staat te houden.
  • Gebruik de airconditioning niet als deze niet koelt en raadpleeg het PEUGEOT-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats.

Bij een zware belasting van de motor (trekken van een aanhanger op een steile helling bij een hoge buitentemperatuur) kan de airconditioning tijdelijk worden uitgeschakeld voor een optimale trekkracht van de motor.

Om te voorkomen dat de ruiten beslaan en de luchtkwaliteit in het interieur achteruit gaat:

  • rijd niet te lang met uitgeschakelde ventilatie.
  • houd de luchtrecirculatie niet langere tijd ingeschakeld.

Als de auto lange tijd in de zon heeft gestaan en de temperatuur in het interieur hoog is opgelopen, zet dan de ruiten enige tijd open.

Zorg ervoor dat de aanjagersnelheid voldoende hoog is ingesteld, zodat de lucht in het interieur goed ververst wordt.

Condensvorming door de airconditioning kan ertoe leiden dat zich een klein plasje water onder de auto vormt. Dit is een normaal verschijnsel.

Stop & Start De verwarmings- en airconditioningssystemen werken alleen als de motor draait.

Als u het thermische comfort in de auto op het door u gewenste niveau wilt houden, kunt u tijdelijk de functie Stop & Start uitschakelen.

Raadpleeg de desbetreffende rubriek voor meer informatie over het Stop & Startsysteem.

    Hoofdsteun

    De hoofdsteunen hebben een gebruiksstand (hoog) en een ingeklapte stand (laag). De hoofdsteunen kunnen worden verwijderd en onderling worden uitgewisseld. Verwijderen van een hoofdsteun: t ...

    Verwarming

    De temperatuur afstellen. Regeling luchtopbrengst. Regeling luchtverdeling. Comforttemperatuur Draai de knop van blauw (koel) naar rood (warm) om de temperatuur naar behoefte in te ste ...

    Zie ook:

    Seat Ibiza. Het kinderzitje bevestigen met het ISOFIX/iSize- en Top Tether*-systeem
    Afb. 32 ISOFIX/iSize-bevestigingsbeugels. Afb. 33 Stand van de Top Tether-ringen aan de achterzijde van de achterbank. Kinderzitjes met het "ISOFIX"- of Top Tether*- systeem kunn ...

    Peugeot 208. Hill Start Assist
    De Hill Start Assist zorgt ervoor dat uw auto ongeveer 2 seconden op zijn plaats wordt gehouden als u het rempedaal loslaat, zodat u de tijd heeft om uw voet naar het gaspedaal te verplaatsen zond ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024