Peugeot 208: Opschakelindicator

(Afhankelijk van de motoruitvoering.) Dit systeem geeft aan welke versnelling moet worden ingeschakeld om het brandstofverbruik te verminderen.

Afhankelijk van de rijomstandigheden en de uitrusting van uw auto kan het systeem u adviseren één of meer versnellingen over te slaan. U kunt deze aanwijzingen opvolgen zonder de tussenliggende versnellingen in te hoeven schakelen.

Het is niet verplicht om de aanbevolen versnellingen ook daadwerkelijk in te schakelen.

De keuze van de optimale versnelling hangt namelijk altijd af van de situatie op de weg, de verkeersdrukte en de veiligheid. De bestuurder blijft derhalve altijd zelf verantwoordelijk voor het al dan niet opvolgen van een schakeladvies van het systeem.

Deze functie kan niet worden uitgeschakeld.

Bij een auto met een elektronisch gestuurde versnellingsbak of een automatische transmissie werkt dit systeem alleen in de handbediende stand.

Bij BlueHDi-dieseluitvoeringen met een handgeschakelde versnellingsbak kan het systeem u onder bepaalde rijomstandigheden verzoeken om de versnellingsbak in de neutraalstand te zetten, om het tijdelijk afzetten van de motor mogelijk te maken (STOP-stand van het Stop & Start-systeem). In dat geval wordt de letter N weergegeven op het instrumentenpaneel.

Voorbeeld:

  • u rijdt in de derde versnelling.
  • u trapt het gaspedaal in.
  • het systeem kan u dan adviseren een hogere versnelling in te schakelen.

De informatie wordt in de vorm van een pijl op het instrumentenpaneel weergegeven.

Het systeem past het schakeladvies aan de rijomstandigheden (helling, belading van de auto enz.) en de rijstijl van de bestuurder (veel vermogen nodig, accelereren, remmen enz.) aan.

Het systeem zal u nooit adviseren om:

  • de eerste versnelling in te schakelen,
  • de achteruitversnelling in te schakelen,
  • terug te schakelen.

Bij een auto met een handgeschakelde versnellingsbak kan naast de pijl ook de geadviseerde versnelling worden weergegeven.

    Programma Sport

    Dit specifieke programma vult de automatische werking aan onder bijzondere rijomstandigheden. Druk bij draaiende motor op de toets S. Het schakelprogramma maakt dan automatisch een dynamische rij ...

    Hill Start Assist

    De Hill Start Assist zorgt ervoor dat uw auto ongeveer 2 seconden op zijn plaats wordt gehouden als u het rempedaal loslaat, zodat u de tijd heeft om uw voet naar het gaspedaal te verplaatsen zond ...

    Zie ook:

    Citroen C3. Verklikkerlampjes uitgeschakelde functies
    De volgende verklikkerlampjes geven aan dat de desbetreffende functie handmatig is uitgeschakeld. Soms klinkt er ook een geluidssignaal en verschijnt er een melding. Controlelampje Sta ...

    Peugeot 208. Eco-mode
    De eco-modus bepaalt de maximale gebruiksduur van een aantal functies om te voorkomen dat de accu ontladen raakt. Nadat de motor is afgezet, kunt u een aantal elektrische functies zoals het audi ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024