Peugeot 208: Park Assist

Dit systeem signaleert een parkeerplek en assisteert u bij het in- en uitparkeren (fileparkeren).

Het systeem bedient de stuurinrichting en informeert de bestuurder met beelden op het scherm en geluidssignalen.

De bestuurder bedient daarbij het gaspedaal, het rempedaal, de versnellingsbak en de koppeling (handgeschakelde versnellingsbak).

De bestuurder kan op elk gewenst moment het stuur zelf weer overnemen.

Het Park Assist-systeem is een hulpmiddel voor de bestuurder die desondanks waakzaam moet blijven.

De bestuurder moet ervoor zorgen dat de auto tijdens de manoeuvre onder controle blijft en geen obstakels kan raken.

Onder bepaalde omstandigheden detecteren de sensoren mogelijk geen kleine obstakels die zich in hun dode hoeken bevinden.

Tijdens de manoeuvres draait het stuurwiel snel rond: houd daarom het stuurwiel niet tegen en steek niet uw handen tussen de spaken van het stuurwiel.

Let op voorwerpen die het draaien van het stuurwiel kunnen hinderen (wijde kleding, sjaal, das enz.) - Kans op letsel!

Het systeem meet bij het fileparkeren geen parkeerruimtes op waarvan de afmetingen aanmerkelijk groter of kleiner zijn dan de afmetingen van de auto.

De functie "Parkeerhulp" wordt tijdens de manoeuvres automatisch geactiveerd. Het is dus mogelijk dat in combinatie met een geluidssignaal een pictogram op het scherm verschijnt, wat geen gevolgen heeft voor de parkeermanoeuvre.

Als de gemonteerde banden een andere maat hebben dan de originele banden (extra brede banden, winterbanden enz.), kan dit de werking van het parkeerhulpsysteem negatief beïnvloeden.

Als Park Assist actief is, wordt voorkomen dat Stop & Start naar de STOP-stand gaat.

In de STOP-stand wordt bij het activeren van de Park Assist de motor weer gestart.

Park Assist

Het systeem assisteert u bij het fileparkeren, zowel bij inparkeren als bij uitparkeren.

Achteruitrijcamera

De achteruitrijcamera wordt automatisch geactiveerd wanneer de achteruitversnelling wordt ingeschakeld. De beelden van de camera worden weergegeven op het touchscreen. De achteruitrijcame ...

Fileparkeren - inparkeren

Verminder als u een lege parkeerplek ziet uw snelheid tot maximaal 20 km/h. Zet uw auto stil vóór de lege parkeerplek. Om het Park Assist-systeem in te schakelen: ...

Zie ook:

Citroen C3. Werking
Indien een voertuig - een (motor)fiets, een auto of een vrachtwagen - zich in de dode hoek van de auto bevindt, zal er een waarschuwingslampje gaan branden in de linker- of rechterbuitenspiegel (a ...

Peugeot 208. Storing
Bij een storing in het systeem gaat het verklikkerlampje in de schakelaar ECO OFF knipperen en vervolgens constant branden. Laat het systeem controleren door het PEUGEOT-netwerk of een gekwali ...

Modellen:

Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024