Peugeot 208: Roetfilter (diesel)

Als het roetfilter vervuild begint te raken, wordt u hierop geattendeerd door het blijven branden van dit lampje in combinatie met een waarschuwingsmelding.

Ga om het roetfilter te regenereren, zodra de omstandigheden het toelaten, met een snelheid van minimaal 60 km/h rijden tot het lampje dooft.

Als het lampje blijft branden is het minimum brandstofadditiefniveau bereikt: raadpleeg de paragraaf "Niveau brandstofadditief".

Raadpleeg de desbetreffende rubriek voor meer informatie over het controleren van de niveaus, in het bijzonder met betrekking tot het brandstofadditiefniveau.

Bij een nieuwe auto kunt u de eerste paar keer dat het roetfilter geregenereerd wordt een brandlucht ruiken; dit is volkomen normaal.

Als langdurig met zeer lage snelheid wordt gereden of de motor langdurig stationair draait, kan bij gasgeven soms waterdamp uit de uitlaat komen. Dit heeft geen invloed op de prestaties en heeft geen gevolgen voor het milieu.

Handgeschakelde versnellingsbak

De elektronisch gestuurde versnellingsbak is onderhoudsvrij (olie verversen niet noodzakelijk).

Elektronisch gestuurde versnellingsbak

De elektronisch gestuurde versnellingsbak is onderhoudsvrij (olie verversen niet noodzakelijk).

  Luchtfilter en interieurfilter

  Laat de filters periodiek vervangen volgens de in het onderhoudsschema van de fabrikant aangegeven intervallen. Als de omgeving (veel stof...) en het gebruik (veel stadsverkeer...) daartoe aanl ...

  Automatische transmissie

  De transmissie is onderhoudsvrij (olie verversen niet noodzakelijk). Remblokken De slijtage van de remblokken is sterk afhankelijk van de rijstijl, vooral bij stadsverkeer en veel korte ritten. ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza. Zuurpeil van de accu controleren
  De zuurtegraad van de accu moet bij veel gereden kilometers, in landen met een warm klimaat en bij oudere accu's regelmatig worden gecontroleerd. Motorkap openen en de voorzijde van de accu-a ...

  Peugeot 208. Airconditioning
  De airconditioning functioneert, als de ruiten gesloten zijn, optimaal in elk seizoen. Dit systeem maakt het mogelijk om: in de zomer de temperatuur in het interieur te verlagen, in de win ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024