Peugeot 208: Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen over uw audiosysteem.

VRAAG ANTWOORD OPLOSSING
Er is een verschil in geluidskwaliteit tussen de verschillende geluidsbronnen (radio, CD...). Voor een optimaal luistergenot kunt u de audio-instellingen (volume, bassen, hoge tonen, klankkleur, loudness) voor elke geluidsbron afzonderlijk instellen. Hierdoor kunnen bij het selecteren van een andere geluidsbron (radio, CD...) verschillen in de geluidskwaliteit hoorbaar zijn. Controleer of de audio-instellingen (volume, bassen, hoge tonen, klankkleur, loudness) zijn afgestemd op de verschillende geluidsbronnen.

Het is raadzaam de audiofuncties (bassen, hoge tonen, geluidsverdeling voor/achter, balans links/rechts) in de middelste stand te zetten, de geluidssfeer "Geen" te selecteren en de functie Loudness in de stand "Actief" te zetten als de CD-speler is geselecteerd en in de stand "Inactief" te zetten als de radio is geselecteerd.

Bij het veranderen van de bassen en hoge tonen wordt de gekozen klankkleur uitgeschakeld.

Bij het veranderen van de klankkleur worden de bassen en de hoge tonen op 0 gezet.

De klankkleur is gekoppeld aan de bassen en hoge tonen. Het is niet mogelijk deze afzonderlijk van elkaar in te stellen. Stel de bassen en hoge tonen of de klankkleur naar eigen wens in.
De ontvangstkwaliteit van de beluisterde radiozender neemt geleidelijk af of de voorkeuzezenders kunnen niet worden ontvangen (geen geluid, 87,5 Mhz wordt weergegeven...). De auto bevindt zich te ver van de zender van het beluisterde radiostation of er bevindt zich geen zender in het gebied waarin de auto zich bevindt. Activeer de RDS-functie en zoek nogmaals naar de radiozender, zodat het systeem kan controleren of er een sterkere zender in het gebied beschikbaar is.
Er kunnen storingen in de ontvangst optreden door obstakels in de omgeving (bergen, gebouwen, tunnels, parkeergarages, enz.), ook als de RDS-functie is ingeschakeld. Dit is een normaal verschijnsel en duidt niet op een storing in het audiosysteem.
De antenne is niet aanwezig of is beschadigd (bijvoorbeeld in een wasstraat of parkeergarage). Laat de antenne controleren door een PEUGEOT-dealer.
Het geluid van de radio valt 1 tot 2 seconden weg. Het RDS zoekt tijdens deze korte onderbreking van het geluid naar een eventuele sterkere zender voor een betere ontvangst van het station. Schakel de RDS-functie uit als dit verschijnsel zich te vaak en steeds op hetzelfde traject voordoet.
De functie TA (verkeersinformatie) wordt getoond. Ik ontvang geen verkeersinformatie. Stem af op een zender die wel verkeersinformatie uitzendt. Stem af op een radiozender die wel verkeersinformatie uitzendt.
De voorkeuzezenders kunnen niet worden ontvangen (geen geluid, 87,5 Mhz wordt weergegeven...). Het verkeerde golfbereik is geselecteerd. Druk op de toets SRC om het golfbereik (AM, FM1, FM2) te vinden waarin de voorkeuzezenders zijn opgeslagen.
De CD wordt steeds uitgeworpen of kan niet worden afgespeeld. De CD is ondersteboven in de speler geplaatst, kan niet worden gelezen, bevat geen audiobestanden of bevat audiobestanden die niet door het audiosysteem worden herkend.

De CD is voorzien van een beveiligingssysteem dat niet door het audiosysteem wordt herkend.

 • Controleer of de CD met de juiste zijde boven in de speler is geplaatst.
 • Controleer de staat van de CD: de CD kan niet worden gelezen als deze te veel is beschadigd.
 • Controleer de inhoud van de CD als deze zelf is gebrand: raadpleeg de tips in het hoofdstuk "Audio".
 • De kwaliteit van sommige zelfgebrande CD's is onvoldoende om deze door de autoradio te laten afspelen.
 • Wanneer er sprake is van een slechte kwaliteit kunnen sommige zelfgebrande CD's niet door het audiosysteem worden afgespeeld.
De geluidskwaliteit van de CD is slecht. De gebruikte CD is bekrast of van slechte kwaliteit. Gebruik alleen CD's van goede kwaliteit en berg ze zorgvuldig op.
De audio-instellingen (bassen, hoge tonen, klankkleur) zijn niet op de CD-speler afgestemd. Zet het geluidsniveau van de lage en hoge tonen op 0, zonder een geluidseffect te selecteren.
Bij het afspelen tijdens "Shuffle uitgebreid" worden sommige nummers overgeslagen. De functie "Shuffle uitgebreid" kan maximaal 999 nummers lezen.  
Na het afzetten van de motor wordt de radio na enkele minuten automatisch uitgeschakeld. Als de motor is afgezet, blijft de radio nog werken zolang de laadtoestand van de accu dat toestaat.

Het automatisch uitschakelen duidt erop dat de eco-modus van de autoradio is geactiveerd om te voorkomen dat de accu van de auto ontladen raakt.

Start de motor van de auto om de laadtoestand van de accu te verhogen.
De melding "het audiosysteem is oververhit" verschijnt op het display. Om het audiosysteem te beschermen tegen een te hoge omgevingstemperatuur, activeert de autoradio automatisch een thermische beveiliging die het geluidsvolume verlaagt of de CD-speler uitschakelt. Schakel het audiosysteem enkele minuten uit om het systeem te laten afkoelen.

 

  Audio-instellingen

  Druk op om het menu Audioinstellingen weer te geven. De volgende instellingen zijn mogelijk: AMBIANCE, BASS, TREBBLE, LOUDNESS, BALANCE, AUTOMATISCHE VOLUMEREGELING. Kies de te wi ...

  Hyundai i20

  ...

  Zie ook:

  Citroen C3. Werkingsprincipes
  Dit systeem detecteert met behulp van een boven aan de voorruit geplaatste camera de borden met snelheidslimieten en leest de informatie op deze borden. Het systeem maakt tevens gebruik van ...

  Citroen C3. Bij het trekken van een aanhanger
  Gewichtsverdeling Verdeel het gewicht in de caravan/ aanhanger gelijkmatig, plaats zware voorwerpen zo dicht mogelijk bij de as en houd u aan de toegestane kogeldruk. Door een geringere l ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024