Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019): Bandenspanningscontrolesysteem

Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019) / Rijden / Bandenspanningscontrolesysteem

Dit systeem controleert automatisch de bandenspanning tijdens het rijden.

Het systeem bewaakt de spanning van de vier banden zodra de auto begint te rijden.

Het systeem vergelijkt de signalen van de snelheidssensoren van de wielen met de referentiewaarden die elke keer nadat de banden op spanning zijn gebracht of na het verwisselen van een wiel moeten worden gereset.

Het systeem geeft een waarschuwing zodra wordt gesignaleerd dat de spanning van een of meer banden te laag is.

Het bandenspanningscontrolesysteem is niet meer dan een hulpmiddel, hetgeen inhoudt dat de waakzaamheid van de bestuurder niet door het systeem kan worden vervangen.

Het systeem onthoudt u niet van de verantwoordelijkheid om elke maand en telkens voordat u een lange rit gaat maken de bandenspanning te controleren (ook die van het reservewiel).

Het rijden met een te lage bandenspanning heeft een nadelige invloed op het weggedrag en de remweg van de auto en veroorzaakt vroegtijdige bandenslijtage, vooral onder zware omstandigheden (zware belading, hoge snelheden, een lange rit).

Een te lage bandenspanning leidt ook tot een hoger brandstofverbruik.

De door de fabrikant voor uw auto aanbevolen bandenspanning staat vermeld op de bandenspanningssticker.

Raadpleeg de desbetreffende rubriek voor meer informatie over de identificatiemarkeringen, met name de bandenspanningssticker.

De bandenspanning moet worden gecontroleerd als de banden "koud" zijn (d.w.z. de auto staat langer dan een uur stil of er is minder dan 10 km gereden met een beperkte snelheid).

Onder andere omstandigheden (heet), moet de bandenspanning ten opzichte van de op de sticker vermelde spanning met 0,3 bar worden verhoogd.

Uitschakelen

Het systeem wordt automatisch uitgeschakeld: bij het trekken van een aanhanger, als het bestuurdersportier wordt geopend, bij een wagensnelheid van meer dan 70 km/h. Raadpleeg om het systee ...

Waarschuwing te lage bandenspanning

Dit wordt aangegeven door het permanent branden van dit waarschuwingslampje, een geluidssignaal, afhankelijk van de aangebrachte uitrusting en een melding op het scherm. Verminder onmiddelli ...

Zie ook:

Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Bandenspanningscontrole
Afb. 234 Middenconsole: toets van het controlesysteem van de banden. Het bandenspanningscontrolesysteem vergelijkt de omwentelingen en dus de loopcirkeldiameter van ieder wiel met behulp van de ...

Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Belangrijke aanwijzingen voor de voorairbag van de bijrijder
Neem de veiligheidsaanwijzingen van de volgende hoofdstukken in acht: Veiligheidsafstand tot de airbag aan bijrijderszijde Voorwerpen tussen de bijrijder en de airbag aan bijrijderszijde I ...

Modellen:

Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024