Seat Ibiza: Aanbevolen versnelling

De optimale versnelling inschakelen

Al naargelang de uitrusting van de wagen kan tijdens het rijden op het display van het instrumentenpaneel de aanbevolen versnelling worden getoond om brandstof te besparen.

Al naargelang de uitrusting van de wagen kan tijdens het rijden op het display van het instrumentenpaneel de aanbevolen versnelling worden getoond om brandstof te besparen.

Indicatie

De optimale versnelling is ingeschakeld.

Aanbevolen wordt over te gaan op een versnelling hoger.

Aanbevolen wordt over te gaan op een lagere versnelling.

Informatie ter "reiniging" van het roetfilter van een dieselmotor Het uitlaatsysteem stelt vast wanneer het roetfilter bijna vol is en activeert de zelfreinigende werking van het filter door de optimale versnelling aan te duiden. Mogelijk dient hiervoor op een bijzondere manier te worden gereden, met een verhoogd motortoerental.

ATTENTIE De aanbevolen versnelling is slechts een hulpfunctie en mag in geen geval de oplettendheid van de bestuurder vervangen.
 • De bestuurder is verantwoordelijk voor het kiezen van de juiste versnelling, bijvoorbeeld bij het inhalen of bergop of bergaf rijden, of het trekken van een aanhangwagen.

 

Milieu-aanwijzing

In de optimale versnelling kunt u brandstof besparen.

 

Let op

De aanduiding van de aanbevolen versnelling verdwijnt wanneer het koppelingspedaal wordt ingetrapt bij wagens met handgeschakelde versnellingsbak of door de keuzehendel in de stand Tiptronic te laten staan bij wagens met automatische versnellingsbak.

  Storingen aan de versnellingsbak

  Versnellingsbak: storing! Zet de wagen stil en plaats de keuzehendel in de stand P Er is een storing opgetreden in de transmissie. Zet de wagen op een veilige plaats en rijd niet verder. Roep ...

  Besturing

  ...

  Zie ook:

  Peugeot 208. Digitale radio
  Digitale radio zorgt voor een betere geluidskwaliteit. De verschillende "multiplex/bundels" bieden keuze uit radiozenders die op alfabetische volgorde zijn gerangschikt. Druk op Radio ...

  Peugeot 208. Stuurwieltoetsen
  Druk kort op deze toets om de functie gesproken commando's te activeren. Neem de volgende aanwijzingen in acht om ervoor te zorgen dat het systeem uw gesproken commando's altijd herkent: spre ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023