Seat Ibiza: Accu laden of vervangen

De accu is onderhoudsvrij en wordt in het kader van servicewerkzaamheden regelmatig gecontroleerd. Alle werkzaamheden aan de accu vereisen speciale deskundigheid en gereedschap.

Wanneer veelvuldig korte afstanden worden gereden en bij langdurige stilstand moet u de accu vaker dan in het kader van de normale service-intervallen door een gespecialiseerde werkplaats laten controleren.

Bij startproblemen vanwege te weinig acculading kan dit op een defecte accu wijzen. In dit geval adviseren wij u om de accu bij een Technische Dienst te laten controleren en respectievelijk op te laden of te vervangen.

Opladen van de accu Het laden van de accu dient door een specialist te gebeuren aangezien accu's met een speciale technologie worden toegepast waarvoor laden met spanningsbegrenzing vereist is.

Accu vervangen De accu is overeenkomstig de inbouwplaats ontwikkeld en met veiligheidssystemen uitgerust.

Originele SEAT-accu's voldoen aan alle onderhouds-, vermogens- en veiligheidseisen van de wagen.

ATTENTIE
 • Geadviseerd wordt onderhoudsvrije accu's, cyclisch en volledig lekdicht, te gebruiken volgens de normen T 825 06 en VW 7 50 73.

  De versie van de norm dient uit augustus 2001 of later te zijn.

 • Vóór alle handelingen aan de accu's de waarschuwingen lezen en opvolgen in Gebruikte symbolen en waarschuwingen met betrekking tot werkzaamheden aan de accu van de wagen op.

 

Milieu-aanwijzing

Accu's bevatten giftige stoffen zoals zwavelzuur en lood. Zij moeten daarom volgens de voorschriften worden opgeslagen en afgevoerd en horen in geen geval bij het huisvuil.

  Zuurpeil van de accu controleren

  De zuurtegraad van de accu moet bij veel gereden kilometers, in landen met een warm klimaat en bij oudere accu's regelmatig worden gecontroleerd. Motorkap openen en de voorzijde van de accu-a ...

  Wielen

  ...

  Zie ook:

  Citroen C3. Tijdelijk overschrijden van de ingestelde snelheid
  Indien noodzakelijk (inhaalmanoeuvre enz.) kan de ingestelde snelheid worden overschreden door het gaspedaal in te trappen. De snelheidsregelaar wordt tijdelijk uitgeschakeld en de weergegeven i ...

  Peugeot 208. Invoeren van een frequentie
  Druk op MENU. Selecteer "Radio". Selecteer "Invoer freq.". Druk op +, of druk op - om de gewenste frequentie te selecteren. Bevestig met "OK". RDS RDSAls de func ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023