Seat Ibiza: Climatronic

Algemene aanwijzingen

Afb. 176 Climatronic: bedieningselementen.
Afb. 176 Climatronic: bedieningselementen.

De Climatronic bereikt automatisch een aangename temperatuur. Daartoe worden de temperatuur van de uitgaande lucht, het ventilatieniveau en de luchtverdeling automatisch gewijzigd. Het systeem houdt ook rekening met de zonnestraling, waardoor het niet nodig is de instellingen handmatig te wijzigen.

Dankzij de automatische werking bent u verzekerd van maximaal comfort gedurende elke periode van het jaar.

Beschrijving van de Climatronic De airco werkt uitsluitend als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

 • de motor is gestart;
 • de buitentemperatuur ligt hoger dan +2ºC (+36ºF);
 • ingeschakeld.

Ingebruikname van de Climatronic Wanneer een toets wordt ingedrukt, wordt de overeenkomstige functie geactiveerd; de airconditioning wordt in werking gesteld indien deze uit stond, behalve met de luchtcirculatietoets.

De Climatronic uitzetten

 • Stel de aanjager op 0 afb. 176 2 in of druk op de toets .

Om te verzekeren dat de motorkoeling blijft werken bij hoge belasting van de motor, wordt de compressor van de airconditioning uitgeschakeld zodra de koelvloeistoftemperatuur te hoog wordt.

Aanbevolen instelling voor alle jaargetijden

 • Stel de gewenste temperatuur in, wij raden +22ºC (+72ºF) aan.
 • Druk op toets afb. 176.
 • Stel de roosters zo in dat de luchtstroom iets omhoog wordt geleid.

Wisselen tussen Celsius en Fahrenheit. De eenheden van de graden kunnen veranderd worden via het menu van het Easy Connect- systeem, met de toets en de functieknoppen SETUP > Eenheden > Temperatuur.

Automatische regeling De automatische functie zorgt voor een constante temperatuur en voor de verwijdering van condens op de ruiten in het interieur van de wagen.

 • Stel de temperatuur af tussen +16ºC (+64ºF) en +29ºC (+84ºF).
 • Stel de roosters zo in dat de luchtstroom iets omhoog wordt geleid.
 • Druk op de toets , in het scherm verschijnt AUTO.

De automatische functie wordt uitgeschakeld door op de luchtverdelingstoets te drukken of door de snelheid van de aanjager lager te zetten. De temperatuur blijft echter geregeld.

Temperatuur instellen

 • Tijdens het inschakelen van het systeem, kunt u de knop 1 afb. 176 gebruiken om de gewenste interieurtemperatuur in te stellen.

De binnentemperatuur kan afgesteld worden tussen +16ºC (+64ºF) en +29ºC (+84ºF). Binnen dit bereik wordt de temperatuur automatisch geregeld. Als een temperatuur wordt geselecteerd die lager is dan +16ºC (+64ºF), dan verschijnt de melding "LO" op het scherm. Als een temperatuur wordt geselecteerd die hoger is dan +29ºC (+84ºF), dan verschijnt de melding "HI" op het scherm. In beide uiterste gevallen werkt de Climatronic met het maximale koelings- of verwarmingsvermogen.

De temperatuur wordt niet geregeld.

Indien de luchtstroom langer en onregelmatig uit de luchtmonden komt (met name bij de voeten) en er zich grote temperatuurverschillen voordoen, bijv. tijdens het verlaten van de wagen, dan kunnen gevoelige personen verkouden worden.

Aanjagerregeling De Climatronic regelt automatisch het aanjagertoerental, afhankelijk van de temperatuur van het interieur. Het is echter mogelijk het aanjagertoerental in te stellen op het vereiste niveau.

 • Druk op de toetsen 2 om de aanjagersnelheid lager of hoger in te stellen.

Als de aanjager wordt uitgeschakeld, wordt ook de Climatronic uitgeschakeld.

De voorruitontdooiing inschakelen

 • Druk op toets afb. 176.

De voorruitontdooiing uitschakelen

 • Druk meerdere malen op de toets of druk op de toets .

De temperatuur wordt automatisch geregeld.

Uit de roosters afb. 173 2 komt een grotere hoeveelheid lucht.

ATTENTIE Lees de waarschuwingsaanwijzingen en volg deze op.

 

Let op
 • Geadviseerd wordt om eenmaal per jaar naar een gespecialiseerde servicewerkplaats te gaan om de airconditioning te laten schoonmaken.
 • In het onderste gedeelte bevindt zich de sensor van de interieurtemperatuur. Bedek deze niet met stickers of andere dingen, aangezien de Climatronic hierdoor minder goed zou kunnen werken.

  Functies

  Verwarmen van interieur Maximale verwarmingscapaciteit en snel ontdooien van de ruiten is alleen mogelijk wanneer de motor zijn bedrijfstemperatuur heeft bereikt. Schakel het koelsysteem met d ...

  Rijden

  ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza. Inleiding
  Om veiligheidsredenen en zoals de statistieken met betrekking tot ongevallen aantonen, adviseren wij u om kinderen onder de 12 jaar op de achterbank te vervoeren. Afhankelijk van leeftijd, lichaam ...

  Citroen C3. Inschakelen
  Draai de knop 1 in de stand "LIMIT": de snelheidsbegrenzer is geselecteerd, maar nog niet ingeschakeld (Pause). Als de ingestelde snelheid (laatste in het systeem opgeslagen snelheid ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024