Seat Ibiza: Conservering van de wagenlak

Regelmatig conserveren beschermt de lak van de wagen.

De wagenlak op zijn laatst conserveren, wanneer op de schone lak het water geen duidelijke ronde druppels meer vormt.

Een goede vaste was kunt u bij elke Technische Dienst verkrijgen.

Regelmatig in de was zetten beschermt de wagenlak langdurig tegen schadelijke milieuinvloeden. De conservering beschermt zelfs enigszins tegen mechanische invloeden.

Ook als in de automatische wasinstallatie regelmatig een vloeibare was wordt gebruikt, is het aan te bevelen de lak ten minste tweemaal per jaar met vaste was te beschermen.

Wagenlak polijsten

Alleen als de lak van uw wagen dof is geworden en als u met conserveringsmiddelen geen glans meer kunt verkrijgen, is polijsten nodig. Polijstmiddel is verkrijgbaar bij de Technische Dienst.

Wanneer de aangebrachte polish geen conserverende componenten bevat moet de lak onmiddellijk met was behandeld worden , Conservering van de wagenlak.

VOORZICHTIG Om de wagenlak niet te beschadigen:
 • Behandelt u mat gelakte delen of kunststof delen niet met polijstmiddelen of vaste was.
 • De wagenlak niet in een zanderige of stoffige omgeving polijsten.

Kunststof delen verzorgen

Wanneer normaal wassen niet voldoende is, mogen kunststof delen ook met speciale, goedgekeurde oplosmiddelvrije kunststofreinigings- en conserveringsmiddelen worden behandeld.

VOORZICHTIG
 • Het gebruik van vloeibare luchtverfrissers, die rechtstreeks op de ventilatieroosters van de wagen geplaatst worden kunnen de plastic onderdelen beschadigen, indien hier per ongeluk vloeistof op geknoeid wordt.
 • Schoonmaakmiddelen met oplosmiddel tasten het materiaal aan.

  Af fabriek gemonteerde kleeffolies

  De volgende aanwijzingen moeten gevolgd worden om schade aan de kleeffolies te voorkomen: Niet wassen met hogedrukapparaten. Geen glas- of ijsschraper gebruiken om de folies vrij te maken van ...

  Ruiten en buitenspiegels schoonmaken

  Ruiten schoonmaken Ruiten met universele glasreinigingsmiddelen op alcoholbasis schoonmaken. Ruiten met een schone zeem of met een lap zonder pluisjes drogen. Sneeuw verwijderen Sneeu ...

  Zie ook:

  Peugeot 208. Starten van de motor met een hulpaccu en startkabels
  Als de accu van uw auto ontladen is, kan de motor worden gestart met een hulpaccu (externe accu of een accu van een andere auto) en startkabels of een startbooster. Start de motor nooit door een a ...

  Hyundai i20. Rijden met een aanhanger
  Voor het rijden met een aanhanger is enige ervaring vereist. Ga, voordat u zich op de openbare weg begeeft, eerst oefenen met het rijden met een aanhanger. Probeer vertrouwd te raken met het gewi ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023