Seat Ibiza: Controlelampjes van het airbagsysteem

Gaat branden in het instrumentenpaneel
Storing in het systeem van airbags en gordelspanners. Laat het systeem onmiddellijk door een specialist controleren.

 

Gaat branden in het dashboard
Voorairbag van de voorpassagier buiten werking gesteld. Controleer of de airbag uitgeschakeld moet blijven

 

Gaat branden in het dashboard
Frontairbag van de bijrijder in werking. Het controlelampje gaat automatisch uit 60 seconden nadat het contact is ingeschakeld

Wanneer het contact wordt ingeschakeld, gaan sommige controle- en waarschuwingslampjes enkele seconden aan terwijl ze een werkingscontrole uitvoeren. Na enkele seconden gaan de lampjes uit.

Indien het controlelampje van het airbag- en gordelspansysteem vast brandt of knippert, geeft dat aan dat er een storing is in het systeem. Laat het systeem onmiddellijk door een specialist controleren.

Indien de airbag van de bijrijder is uitgeschakeld, blijft het waarschuwingslampje vast branden in het dashboard om hierop te wijzen. Indien de voorairbag van de bijrijder uitgeschakeld is, het controlelampje niet blijft branden of brandt samen met het controlelampje van het instrumentenpaneel, kan het zijn dat er een storing is in het airbagsysteem. Als het controlelampje knippert, geeft dit aan dat er een defect is in het systeem om de airbag uit te schakelen. Laat het systeem onmiddellijk door een specialist controleren.

ATTENTIE

Bij een storing van het airbag- en gordelspansysteem kunnen de airbags moeilijk, helemaal niet of zelfs onverwacht worden geactiveerd.

 • De inzittenden kunnen levensgevaarlijke letsels oplopen hierdoor. Laat het systeem onmiddellijk door een gespecialiseerde werkplaats nakijken.
 • Monteer geen kinderzitje op de voorstoel, of verwijder het ingebouwde kinderzitje! De voorairbag van de voorpassagier zou ondanks het defect af kunnen gaan bij een aanrijding.

 

VOORZICHTIG

Let altijd op de brandende controlelampjes en neem de daarbij behorende beschrijvingen en aanwijzingen in acht om geen schade aan de wagen of letsel van de inzittenden te veroorzaken.

  De bijrijdersvoorairbag in- en uitschakelen

  Afb. 105 Sleutelschakelaar voor het in- en uitschakelen van de bijrijdersairbag. Afb. 106 Centraal deel van het dashboard: controlelampje voor buiten werking gestelde bijrijdersairbag. Bijrij ...

  Veilig vervoer van kinderen

  ...

  Zie ook:

  Citroen C3. Updaten van het pakket "Gevarenzones"
  Updaten van het pakket "Gevarenzones" Druk op de toets " OPTIES " om de secundaire pagina te openen. Selecteer " Systeemparam. ". Selecteer het tabblad " Sy ...

  Citroen C3. Storing
  Als er een storing optreedt bij het inschakelen van de achteruitversnelling, gaat dit verklikkerlampje branden op het instrumentenpaneel in combinatie met een melding en een geluidssignaal. Laa ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024