Seat Ibiza (Type 6F) - Instructieboekje (2017-2024): De ruiten elektrisch openen en sluiten

Afb. 146
Afb. 146 Deel van het bestuurdersportier: knoppen voor de voorste en achterste ruiten (wagen met elektrisch bediende ruiten vooren achteraan).

Via de bedieningselementen in het bestuurdersportier kunnen de voorste en achterste ruiten worden bediend. In de andere portieren zitten aparte knoppen voor de betreffende ruit.

Sluit de ruiten altijd helemaal als u de wagen parkeert of onbewaakt achterlaat .

Nadat het contact is uitgeschakeld, kan de ruitbediening nog ca. 10 minuten worden gebruikt zolang de contactsleutel niet uit het contactslot is getrokken en het bestuurdersof bijrijdersportier niet werd geopend.

Veiligheidsschakelaar * Met veiligheidsschakelaar afb. 146 5 in het bestuurdersportier kunnen de ruitbedieningsknoppen in de achterportieren buiten werking worden gesteld.

  • Veiligheidsschakelaar niet ingedrukt: de knoppen van de achterste portieren zijn geactiveerd.
  • Veiligheidsschakelaar ingedrukt: de knoppen van de achterste portieren zijn gedeactiveerd.

    Het veiligheidssymbool gaat branden in geel zodra de knoppen van de achterste portieren zijn gedeactiveerd.

ATTENTIE Veiligheidsaanwijzingen in acht nemen.
  • Verkeerd gebruik van de elektrische ruitbediening kan lichamelijk letsel tot gevolg hebben!
  • Sluit de ruiten nooit zonder op te letten of onbeheerst, omdat dit ernstig letsel voor u of anderen tot gevolg kan hebben. Vergewis uzelf er daarom van dat er zich niemand in het werkingsgebied van de ruiten bevindt.
  • Indien het contact ingeschakeld wordt, kan elektrische uitrusting, zoals de elektrische ruitbediening, in werking treden, waardoor er kans op kneuzingen, enz., bestaat.
  • De wagenportieren kunnen via de sleutel met afstandsbediening worden vergrendeld, waardoor hulp in noodsituaties wordt bemoeilijkt.
  • Neem daarom altijd de sleutel mee wanneer u de wagen verlaat.
  • De ruitbediening werkt pas niet meer als het contact wordt uitgeschakeld en een van de voorportieren wordt geopend.
  • Stel - indien nodig- de ruitbediening achterin met de veiligheidsschakelaar buiten werking. Vergewis uzelf ervan dat deze inderdaad buiten werking is.

 

Let op

Als het sluiten van de ruit stroef verloopt of wordt tegengewerkt door een obstakel, wordt de ruit meteen weer geopend. In dit geval moet u controleren waarom de ruit niet kon worden gesloten voordat u opnieuw probeert deze te sluiten.

    Bedieningselementen van de ruiten

    ...

    Sluitkrachtbegrenzing voor de ruiten

    De sluitkrachtbegrenzing verlaagt het risico op verwonding bij het sluiten van de elektrisch bedienbare ruiten. Als het automatisch sluiten van een ruit stroef verloopt of wordt tegengewerkt d ...

    Zie ook:

    Citroen C3 (SX/SY) - Instructieboekje (2016-2024). Monteren van het wiel
    Bevestiging van het reservewiel Indien uw auto is voorzien van lichtmetalen velgen is het normaal dat bij het monteren van het reservewiel de ringen van de bouten de velg niet raken. Als de b ...

    Seat Ibiza (Type 6F) - Instructieboekje (2017-2024). Inertiestand
    De inertiestand maakt het mogelijk om gebruik te maken van de kinetische energie van de wagen bij het rijden op plaatsen waar het gaspedaal niet hoeft te worden ingetrapt. Zo wordt brandstof bespa ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024