Seat Ibiza (Type 6F) - Instructieboekje (2017-2024): Inertiestand

De inertiestand maakt het mogelijk om gebruik te maken van de kinetische energie van de wagen bij het rijden op plaatsen waar het gaspedaal niet hoeft te worden ingetrapt. Zo wordt brandstof bespaard. Gebruik de inertiestand om de wagen "uit te laten rollen", bijvoorbeeld bij het naderen van de bebouwde kom.

Inertiestand activeren Voorwaarde: keuzehendel in stand D, hellingen minder dan 12%.

  • Kies in SEAT Drive Profile* de stand Eco
  • Haal de voet van het gaspedaal.

De aanwijzing voor de bestuurder vermeldt Inertie. Bij snelheden hoger dan 20 km/u (12 mpu) ontkoppelt de transmissie automatisch en rolt de wagen uit, zonder af te remmen op de motor. Zolang de wagen rolt, draait de motor stationair.

Inertiestand deactiveren

  • Bedien het rempedaal of koppelingspedaal.

Om weer te gaan afremmen en de uitschakeling van de motor ongedaan te maken, hoeft u slechts op het rempedaal te trappen.

De combinatie van de inertie-stand (= langere afstand met minder energie) en de ontkoppeling door inertie (= kortere afstand waarbij brandstof nodig is) verbetert het brandstofverbruik en reduceert de uitlaatgasemissie.

ATTENTIE
  • Als de inertie-stand is geactiveerd, houd er dan rekening mee dat bij het naderen van een obstakel en het loslaten van het gaspedaal de wagen niet op normale wijze vertraagt - gevaar op ongelukken!
  • Bij gebruik van de inertie-stand in een afdaling, kan de snelheid van de wagen toenemen - gevaar op ongelukken!
  • Als anderen met uw wagen rijden, waarschuw deze dan voor de inertie-stand.

 

Let op
  • De inertie-stand is uitsluitend beschikbaar in de rijstand eco (SEAT Drive Profile*).
  • De aanwijzing voor de bestuurder Inertie wordt uitsluitend gegeven in combinatie met het actueel verbruik. In inertie-stand wordt de versnelling niet meer weergegeven (bijv. "E" verschijnt in plaats van "E7").
  • Bij hellingen steiler dan 15% wordt de inertiestand automatisch tijdelijk gedeactiveerd.

    Bergafdaalhulp

    De bergafdaalhulp ondersteunt de bestuurder bij het rijden op hellingen. In de keuzehendelstanden D/S wordt bij het intrappen van de voetrem de bergafdaalhulp geactiveerd. De automatische transm ...

    Noodprogramma

    Bij een storing in het systeem is er een noodprogramma. Als in het display in het instrumentenpaneel alle standen van de keuzehendel tegen een lichte achtergrond worden weergegeven, dan is er ee ...

    Zie ook:

    Citroen C3 (SX/SY) - Instructieboekje (2016-2024). Veiligheidsgordels vóór
    De veiligheidsgordels vóór zijn voorzien van een pyrotechnische gordelspanner en een spankrachtbegrenzer. Deze systemen zorgen voor extra bescherming van de bestuurder en passa ...

    Seat Ibiza (Type 6F) - Instructieboekje (2017-2024). Achterklep
    Openen en sluiten ATTENTIE Een niet correct gesloten achterklep kan gevaarlijk zijn. De achterklep mag niet geopend worden als de mist- en achteruitrijlichten zijn ingeschakeld. D ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024