Seat Ibiza (Type 6F) - Instructieboekje (2017-2024): Inleiding

De bestuurder heeft dankzij de SEAT Drive Profile de keuze uit vier profielen of modi, normaal, sport, eco en individueel, waarbij het gedrag van de diverse functies van de wagen wordt aangepast voor uiteenlopende rijervaringen.

Individual kan worden geconfigureerd naar wens. De andere profielen liggen vast.

Beschrijving

Afhankelijk van de uitrusting van de wagen, beïnvloedt SEAT Drive Profile de volgende onderdelen:

Motor Al naar gelang het gekozen profiel, reageert motor feller of juist rustiger op de verplaatsing van het gaspedaal. Bovendien wordt bij het selecteren van het eco-profiel automatisch de start-stopfunctie geactiveerd.

Bij wagens met automatische transmissie worden de momenten waarop wordt geschakeld zodanig aangepast dat die bij lagere of hogere toerentallen komen te liggen. Bovendien wordt in de eco-stand gebruik gemaakt van de inertie om het brandstofverbruik verder te verlagen.

Bij wagens met schakelbak wijzigen in de stand eco de aanbevelingen om te schakelen die verschijnen in het instrumentenpaneel, om de bestuurder ertoe aan te zetten zuiniger te gaan rijden.

"Dual Ride" wielophanging De "Dual Ride" wielophanging zorgt voor een comfortabele vering bij de profielen Eco en Normaal, bijvoorbeeld geschikt voor dagelijks gebruik terwijl een sportieve vering wordt ingesteld voor het profiel Sport die past bij een sportieve rijstijl. In het profiel Individueel kan de vering worden ingesteld tussen Normaal of Sport al naargelang de persoonlijke voorkeur.

Bij een storing in de "Dual Ride" wielophanging verschijnt op het display van het instrumentenpaneel het bericht Storing: instelling van de demping.

Besturing De stuurbekrachtiging wordt stijver in de sport-stand om een sportievere rijstijl mogelijk te maken.

Airconditioning Bij wagens voorzien van Climatronic is het mogelijk om deze in de eco-stand op een lager verbruik te laten werken.

Automatische afstandsregeling (ACC) De acceleratiegradiënt van de automatische afstandsregeling varieert naargelang het actieve rijprofiel.

    SEAT rijprogramma's (SEAT Drive Profile)

    ...

    Rijprogramma instellen

    Afb. 203 Naast de versnellingshendel: MODE-toets. U kunt kiezen tussen normaal, sport, eco en individueel. De gewenste stand kan gekozen worden door meermaals te drukken op de knop MODE af ...

    Zie ook:

    Seat Ibiza (Type 6F) - Instructieboekje (2017-2024). Inleiding
    De trekhaak voor aanhanger die in productie ingebouwd is of afkomstig is van de originele SEAT-onderdelen voldoet aan alle technische vereisten en nationale wettelijke voorschriften voor het rijde ...

    Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Ruitenwisserbladen vervangen
    Deze stand maakt het mogelijk de ruitenwissers los te zetten van de voorruit. In deze stand kunnen de ruitenwisserbladen worden gereinigd of vervangen. De stand kan tevens 's winters worden gebr ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024