Seat Ibiza: Motorregeling EPC

Het controlelampje dient ter controle van de motorregeling bij benzinemotoren.

Het controlelampje (Electronic Power Control) gaat ter controle branden als u het contact inschakelt. Het lampje moet na het aanslaan van de motor uitgaan.

Treedt tijdens het rijden een storing op in de elektronische motorregeling, dan gaat het controlelampje branden. Zo snel mogelijk een gespecialiseerde werkplaats opzoeken en de motor laten controleren.

Uitlaatgascontrolesysteem

Controlelampje knippert: Door een slecht draaiende motor kan de katalysator worden beschadigd. Snelheid minderen en voorzichtig naar de dichtstbijzijnde gespecialiseerde werkplaats rijden en de motor laten controleren.

Het controlelampje gaat branden: Als zich tijdens het rijden een storing voordoet die de kwaliteit van de uitlaatgassen doet afnemen (bijv. lambdasonde defect).

Snelheid minderen en voorzichtig naar de dichtstbijzijnde gespecialiseerde werkplaats rijden en de motor laten controleren.

Voorgloeisysteem/motorstoring

Dit controlelampje brandt tijdens het voorverwarmen van de dieselmotor.

Het controlelampje gaat branden Wanneer het contact wordt ingeschakeld en het controlelampje brandt, wordt er voorgegloeid.

Wanneer het controlelampje uit gaat, kunt u de motor direct weer starten.

Controlelampje knippert Treedt tijdens het rijden een storing op in de motorregeling, dan wordt dit aangegeven door het knipperen van het controlelampje van het voorgloeisysteem . Zo snel mogelijk een gespecialiseerde werkplaats opzoeken en de motor laten controleren.

  Roetfilter

  Geldt voor wagens met dieselmotor Het roetfilter voor dieselmotoren filtert vrijwel alle roetdeeltjes uit de uitlaatgassen. Tijdens normaal rijden wordt het filter vanzelf gereinigd. Het roetfil ...

  Aanwijzingen voor het rijden

  ...

  Zie ook:

  Citroen C3. Veiligheidsgordels achter
  Alle zitplaatsen achter zijn voorzien van een driepuntsveiligheidsgordel met oprolautomaat. De veiligheidsgordels van de buitenste zitplaatsen zijn voorzien van een pyrotechnische gordelspan ...

  Citroen C3. Algemene gesproken commando's
  Deze commando's kunnen vanaf elke schermpagina worden gegeven nadat op de stuurwieltoets "Gesproken commando's" of "Telefoon" is gedrukt, behalve als er een telefoongesprek bezi ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023