Seat Ibiza (Type 6F) - Instructieboekje (2017-2024): Motorruimte schoonmaken

Neem extra voorzorgsmaatregelen voor het schoonmaken van de motorruimte.

Corrosiewerende laag De motorruimte en het oppervlak van de motor zijn af fabriek met een corrosiewerende laag behandeld.

Vooral in de winter, wanneer u vaak op met zout bestrooide wegen rijdt, is een goede bescherming tegen corrosie heel belangrijk.

Opdat het zout geen schade kan aanrichten, moet de motorruimte voor en na de strooiperiode grondig worden schoongemaakt.

De Technische Dienst beschikt over de juiste schoonmaak- en conserveringsmiddelen en de benodigde gereedschappen. Daarom adviseren wij u om deze werkzaamheden daar te laten uitvoeren.

Wanneer de motorruimte met vetoplossende middelen wordt schoongemaakt of wanneer de motor wordt gewassen, wordt de corrosiewerende laag bijna altijd verwijderd. Daarna beslist alle vlakken, groeven, naden en alle componenten in de motorruimte laten conserveren.

ATTENTIE
  • Let vóór alle werkzaamheden in het motorcompartiment op de waarschuwingen
  • Motor uitschakelen, handrem aantrekken en altijd de contactsleutel uit het contactslot trekken, voordat u de motorkap opent.
  • Motor laten afkoelen, voordat u de motorruimte schoonmaakt.
  • Handen en armen tegen metalen delen met scherpe kanten beschermen, als u bijvoorbeeld de onderkant van de wagen, de binnenzijde van de wielkasten of de wieldoppen schoonmaakt. Gevaar voor verwondingen!
  • Vocht, ijs en strooizout in het remsysteem verminderen de remwerking - gevaar voor ongevallen! Na het wassen van de wagen abrupte en plotselinge remmanoeuvres vermijden.
  • Nooit het koelsysteem aanraken. Deze wordt afhankelijk van de temperatuur geregeld en kan automatisch worden ingeschakeld - ook bij uit het contact getrokken contactsleutel!

 

Milieu-aanwijzing

Omdat bij het wassen van een motor resten brandstof, vet en olie kunnen worden afgespoeld, het vervuilde water door een olie-afscheider schoonmaken. Daarom mag de motor alleen worden schoongespoten in een gespecialiseerde werkplaats of bij een daartoe uitgerust tankstation.

    Lichtmetalen velgen

    Om de 2 weken Strooizout en remslijpsel van de lichtmetalen velgen wassen. Wielen met een zuurvrij reinigingsmiddel behandelen. Om de 3 maanden Wielen met harde was grondig inwrijven. ...

    Verzorging van de wagen, binnenzijde

    ...

    Zie ook:

    Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Digitale radio (DAB, Digital Audio Broadcasting)
    Digitale radio Digitale radio zorgt voor een betere geluidskwaliteit. De verschillende "multiplex/bundels" bieden keuze uit radiozenders die op alfabetische volgorde zijn gerangschikt ...

    Citroen C3 (SX/SY) - Instructieboekje (2016-2024). Procedure voor bijvullen
    Controleer voor het bijvullen of de auto op een vlakke en horizontale ondergrond staat. Controleer 's winters of de omgevingstemperatuur van de auto hoger is dan -11ºC. Als het kouder is, b ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024