Seat Ibiza: Onderhoud en afvoer van de gordelspanners

De gordelspanners maken deel uit van de veiligheidsgordels die bij de zitplaatsen in uw wagen aanwezig zijn. Wanneer u werkzaamheden aan de gordelspanners uitvoert en systeemonderdelen vanwege andere reparatiedoeleinden uit- en inbouwt, kan de veiligheidsgordel beschadigd raken. Dat kan tot gevolg hebben dat de gordelspanners in geval van een aanrijding niet juist of helemaal niet werken.

Om de beschermende werking van de veiligheidsgordels niet te beïnvloeden en te vermijden dat uitgebouwde onderdelen lichamelijk letsel en milieuvervuiling veroorzaken, moeten de voorschriften die bij de werkplaats van de officiële dealers bekend zijn in acht genomen worden.

ATTENTIE
 • Verkeerde behandeling en zelf uitgevoerde reparaties vergroten het risico op zwaar lichamelijk letsel met zelfs dodelijke gevolgen omdat daardoor de gordelspanners niet of onverwacht kunnen worden geactiveerd.
 • Nooit onderdelen van gordelspanners en veiligheidsgordels repareren, verstellen of uit- en inbouwen.
 • De gordelspanners en veiligheidsgordels inclusief de oprolautomaten kunnen niet worden gerepareerd.
 • Alle werkzaamheden aan de gordelspanners en veiligheidsgordels evenals het uit- en inbouwen van systeemonderdelen vanwege andere reparatiedoeleinden mogen alleen door de werkplaats van een officiële dealer worden uitgevoerd.
 • De bescherming van de gordelspanners geldt slechts voor één aanrijding. De spanners moeten vervangen worden als ze in werking zijn getreden.

  Werking van de gordelspanners

  De veiligheidsgordels voor de voorstoelen en de beide buitenste zitplaatsen achterin zijn uitgerust met gordelspanners. De gordelspanners worden geactiveerd door sensoren, maar alleen bij zware fr ...

  Airbagsysteem

  ...

  Zie ook:

  Citroen C3. Bediening op het stuurwiel
  Selecteren van de snelheidsbegrenzer. Verlagen van de ingestelde snelheid. Verhogen van de ingestelde snelheid. Inschakelen / Onderbreken van de snelheidsbegrenzing.  Gebruiken v ...

  Peugeot 208. Uitparkeren na fileparkeren.
  Start de motor wanneer u de parkeerplek wilt verlaten. Inschakelen van het Park Assist-systeem, bij stilstaande auto: Druk op deze schakelaar. Het lampje van de schakelaar blijft u ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024