Seat Ibiza: Parkeerhulp plus

Afb. 206 Weergegeven gedeelte.
Afb. 206 Weergegeven gedeelte.

Het parkeerhulpsysteem Plus assisteert de bestuurder tijdens het manoeuvreren en inparkeren middels visuele en akoestische meldingen over gedetecteerde obstakels voor en achter de auto.

De voor- en achterbumpers beschikken over geïntegreerde ultrasoonsensoren. Zodra ze een obstakel detecteren, wordt dat gemeld met geluidssignalen en visueel in het Easy Connect-systeem.

Bij gevaar van botsing aan de voorzijde van de auto klinken de geluidssignalen vooraan, bij gevaar van botsing aan de achterzijde van de auto klinken ze achteraan.

Zorg ervoor dat de sensoren niet afgedekt worden door stickers, vuil enz., omdat dan de werking van het systeem negatief wordt beïnvloed.

Reinigingsinformatie.

Het detectiebereik van de sensoren zijn ongeveer:

 1. 1,20 m
 2. 1,60 m
 3. 0,90 m

Naarmate een obstakel wordt genaderd, wordt het interval tussen de akoestische signalen korter. Zodra u het obstakel tot zo'n 0,30 m bent genaderd, hoort u een constant signaal: niet doorrijden (of achteruitrijden)! Als u afstand houdt tot het obstakel, wordt het waarschuwingsvolume binnen ca. 4 seconden gereduceerd (niet van toepassing op de toon van het constante signaal).

Om de volledige omgeving van de auto te kunnen weergeven, moet de auto enkele meter naar voren en achteren bewogen worden.

Zo worden de ontbrekende zones afgezocht en wordt de aanwezigheid van obstakels aan de zijkanten van de auto getoond afb. 206 C .

  Hulp bij het achteruit parkeren

  De parkeerhulp achter assisteert de bestuurder tijdens het manoeuvreren en inparkeren middels akoestische meldingen. Beschrijving De bumper achter is voorzien van sensoren. Zodra deze een obs ...

  Bediening van de parkeerhulp

  Afb. 207 Middenconsole: toets van de parkeerhulp. Handmatige inschakeling van de parkeerhulp Druk de toets eenmaal in. Het symbool op de toets gaat geel branden. Handmatige uitschake ...

  Zie ook:

  Hyundai i20. Bediening automatische transmissie
  De automatische transmissie heeft 4 versnellingen vooruit en 1 versnelling achteruit. De individuele snelheden worden automatisch geselecteerd in de D (Drive) stand. WAARSCHUWINGVerminder h ...

  Seat Ibiza. Beschrijving en werking
  Het start-stopsysteem kan u helpen brandstof te besparen en de CO2-emissie te beperken. In de start/stop-stand wordt de motor automatisch afgezet zodra de wagen stil komt te staan of uitrolt, bi ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023