Seat Ibiza (Type 6F) - Instructieboekje (2017-2024): Ruitenwisser voor en achter

ATTENTIE
  • Versleten of vuile wisserbladen verminderen het zicht en daarmee de rijveiligheid.
  • Gebruik de ruitensproeierinstallatie niet bij winterse temperaturen zonder vooraf de voorruit te verwarmen. De ruitenwisser zou anders op de voorruit kunnen vastvriezen en daarmee het zicht naar voren beperken.
  • Altijd de waarschuwingsaanwijzingen op in acht nemen.

 

ATTENTIE Het is mogelijk dat de regensensor* de regen niet voldoende detecteert en de ruitenwissers niet inschakelt.
  • Indien nodig schakelt u de ruitenwissers met de hand in wanneer het water het zicht door de voorruit hindert.

 

VOORZICHTIG Controleer voordat u de ruitenwissers bij vorst voor de eerste keer inschakelt, of de bladen van de ruitenwissers en de achterruitwisser niet vastgevroren zitten! Als u de ruitenwissers bij vastgevroren wisserbladen inschakelt, kunnen zowel de wisserbladen als de ruitenwissermotor worden beschadigd!

 

Let op
  • De ruitenwissers en de achterruitwisser werken alleen bij ingeschakeld contact.
  • Het verwarmingsvermogen van de verwarmbare ruitensproeiers* wordt automatisch geregeld als het contact wordt ingeschakeld en is afhankelijk van de buitentemperatuur.
  • Bij wagens met alarmsysteem en in bepaalde versies werkt de ruitenwisser in de intervalstand/ regensensor alleen met het contact aan en de motorkap gesloten.
  • Is de functie interval-wissen ingeschakeld, dan hangt de wispauze van de snelheid af. D.w.z. hoe hoger de snelheid hoe korter het interval.
  • Wanneer de wagen stopt bij ingeschakelde wisserstand 1 of 2 wordt automatisch naar een lagere stand teruggeschakeld. Als de wagen weer gaat rijden, wordt weer naar de ingestelde wisserstand geschakeld.
  • Na bediening van de "wis-/was-automaat" wordt na ca. vijf seconden nog eenmaal nagewist, als de wagen nog aan het rijden is (druppelfunctie). Wanneer binnen 3 seconden na de druppelfunctie opnieuw de ruitenwissers bediend worden, start een nieuwe wascyclus zonder nawissen. Om opnieuw de "druppelfunctie" te kunnen gebruiken, dient het contact uit- en vervolgens weer ingeschakeld te worden.
  • Geen klevers voor de regensensor* op de voorruit bevestigen. Dit kan storingen of defecten in de sensor veroorzaken.
  • Het hangt af van de uitvoering van het model of de ruitenwisser nawist als hij ingeschakeld is en de wagen in achteruit staat.

    Zonnekleppen

    Afb. 153 Zonneklep aan de bestuurderszijde. Mogelijke standen van de zonnekleppen voor de bestuurder en voorpassagier: De zonneklep omlaag klappen naar de voorruit. De zonneklep kan uit ...

    Achteruitkijkspiegels

    ...

    Zie ook:

    Hyundai i20 (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020). De snelheidsbeperking instellen
    1. Drukt u op de knop op het stuurwiel, en druk dan op de knop om het systeem aan te zetten. Het controlelampje van de snelheidsbeperking in het instrumentenpaneel gaat branden. 2. Duw ...

    Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Standaardstoelen
    In lengterichting verstellen Trek de beugel omhoog en schuif de stoel naar voren of naar achteren. Hoogteverstelling Trek de hendel zo vaak als nodig is omhoog om de zitting te ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024