Seat Ibiza: Waarom is het dragen van veiligheidsgordels en een juiste houding belangrijk?

Seat Ibiza / Seat Ibiza Vijfde generatie (Type 6F) - Instructieboekje (2017-2024) / Veiligheid / Airbagsysteem / Korte inleiding / Waarom is het dragen van veiligheidsgordels en een juiste houding belangrijk?

Om de optimale werking te garanderen van de airbags die worden geactiveerd, moet de veiligheidsgordel altijd juist worden gedragen en de juiste zithouding worden ingenomen.

Het airbagsysteem is geen vervanging van de veiligheidsgordel maar een deel van het totale passieve veiligheidsconcept van de wagen.

Houd er rekening mee dat de beste bescherming door de airbag alleen wordt bereikt in combinatie met goed omgegespte veiligheidsgordels en goed ingestelde hoofdsteunen.

Daarom moeten de veiligheidsgordels niet alleen vanwege wettelijke bepalingen, maar ook vanwege de veiligheid worden gebruikt, Waarom veiligheidsgordels?.

Het ontplooien van de airbag gebeurt in duizendsten van een seconde, als u op dat moment een verkeerde zithouding heeft ingenomen kan de airbag u levensgevaarlijk verwonden.

Om die reden is het absoluut noodzakelijk dat alle inzittenden de juiste zithouding blijven aannemen tijdens het rijden.

Bruusk remmen kort voor een aanrijding kan ervoor zorgen dat een niet-vastgegespte inzittende naar voren vliegt tot in het bereik van de geactiveerde airbag. In dit geval kan de inzittende door de airbag die wordt geactiveerd levensgevaarlijk lichamelijk letsel oplopen.

Dit geldt natuurlijk en in het bijzonder ook voor kinderen.

Houd altijd de grootst mogelijke afstand tussen uzelf en de frontairbag. Zo kunnen de voorairbags in geval van een activering volledig worden ontplooid en zo een maximale beschermende werking bieden.

De belangrijkste factoren die een rol spelen bij het ontsteken van de airbags zijn: het type aanrijding, de botsingshoek en de snelheid van de wagen.

Doorslaggevend voor de activering van de airbags is de bij de botsing optredende en door het regelapparaat bepaalde vertraging.

Blijft de tijdens de botsing optredende en gemeten vertraging van de wagen onder de in het regelapparaat aangegeven referentiewaarden, dan worden de voor-, zij- en hoofdairbags niet geactiveerd. Houd er rekening mee dat de zichtbare schade aan de verongelukte wagen, hoe duidelijk zichtbaar ook, niet van doorslaggevende betekenis is geweest voor het activeren van de airbags.

ATTENTIE
 • Het verkeerd dragen van de veiligheidsgordels en elke verkeerde zithouding kan tot levensgevaarlijk lichamelijk letsel leiden.
 • Alle inzittenden, ook kinderen die niet juist zijn vastgegespt, kunnen levensgevaarlijk lichamelijk letsel oplopen als de airbag wordt geactiveerd. Kinderen t/m 12 jaar moeten altijd op de zitplaatsen achterin worden vervoerd.

  Neem nooit kinderen mee in de wagen als deze niet vastgegespt kunnen worden of als deze niet over een kinderzitje beschikken dat geschikt is voor hun lengte en gewicht.

 • Als de veiligheidsgordel niet is vastgegespt, als er opzij of naar voren wordt geleund of als er een verkeerde zithouding wordt ingenomen, is de kans op lichamelijk letsel bij een aanrijding aanzienlijk groter. Dit verhoogde gevaar op lichamelijk letsel stijgt nog meer als zij in zo'n geval door een geactiveerde airbag worden getroffen.
 • Om het risico op lichamelijk letsel door een geactiveerde airbag te reduceren, altijd de veiligheidsgordel juist dragen.
 • Voorstoelen altijd juist verstellen.

  Korte inleiding

  ...

  Beschrijving van het airbagsysteem

  Het airbagsysteem is geen vervanging van de veiligheidsgordel! Het airbagsysteem biedt in combinatie met de veiligheidsgordels een bijkomende bescherming voor de bestuurder en bijrijder. Het air ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza. Lampjes van mistlamp vervangen
  Lamp van mistlicht Afb. 117 Mistlamp. De handelingen in de aangegeven volgorde uitvoeren: Steek een schroevendraaier in de gleuf afb. 117  A (pijl). Maak vervolgens de klemmen ron ...

  Peugeot 208. Navigatie
  VRAAG ANTWOORD OPLOSSING De route wordt niet berekend. De navigatiecriteria kunnen tegenstrijdig zijn met de huidige plaatsbepaling (bijv. geen tolwegen terwijl de auto ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023